Haberler

Bakü'nün kurtuluşunun 96. yıl dönümü -

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün, Kafkas İslam Ordusu tarafından Ermeni çeteleri ve Bolşevik birliklerinden kurtarılmasının 96. yıl dönümünde Bakü Türk Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün, Kafkas İslam Ordusu tarafından Ermeni çeteleri ve Bolşevik birliklerinden kurtarılmasının 96. yıl dönümünde Bakü Türk Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törene, Büyükelçi İsmail Alper Coşkun, Askeri Ataşe Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, büyükelçilik müşavir ve çalışanları, Azerbaycan'daki Türk kurumlarının temsilcileri, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

Büyükelçi Coşkun'un Şehitlik Anıtı'na çelenk bırakması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu.

Coşkun, şehitlik anı defterine, Anadolu'nun en zor günlerini yaşamasına rağmen gözlerini kırpmadan Azerbaycan'ın yardımına koşan mehmetçiklerin, iki ülke arasındaki sarsılmaz bağın mimarı olduklarını yazdı.

Türkiye- Azerbaycan dostluk ve kardeşliğinin böyle güçlü bir temel üzerine kurulduğunu vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

"Sizlerin yaptığı bu büyük fedakarlık, 96 yıl sonra bile Azerbaycanlı kardeşlerimizce minnetle anılmaktadır. Bugün, 'iki devlet, bir millet'in yeni nesilleri olarak, bizlere düşen görev ise bu güçlü kardeşlik bağını daha da pekiştirerek yüceltmek ve geleceğe taşımaktır. Her iki ülkenin bağımsızlık mücadelesinde fedakarlıklarını esirgemeyen kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun!"

Temsili şehit mezarlarına karanfil bırakan Coşkun ve beraberindekiler daha sonra Türk Şehitliği ile aynı mekanda bulunan Azerbaycan Şehitler Hiyabanı'nı da ziyaret etti.

Tören, Büyükelçi Coşkun'un, buradaki Ebedi Ateş Anıtı'na da çelenk bırakması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından sona erdi.

Kafkas İslam Ordusu'nun Bakü'ye gelişinin 96. yıl dönümünde Türk Büyükelçiliği'nde de anma programı düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Alper Coşkun Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

title