Haberler

Baksı Müzesi için Özel Kumaşlar

Güncelleme:

Modaya yön veren isimler Baksı Müzesi'ne katkı sağlamak amacıyla tasarımlarını satışa çıkarttıkları 'Nazart' isimli etkinlikte buluştu.

Aralarında Türkiye'de modaya yön veren isimlerin de bulunduğu bir grup sanatçı, Baksı Müzesi'ne katkı sağlamak amacıyla nazar temalı tasarımlar hazırladı ve onları yılbaşı öncesinde Nişantaşı Özlem Süer House'da 'Nazart' adı altında düzenlenen etkinlikte satışa çıkardı.

Etkinlikte İpekiş'in kumaşlarıyla hazırlanmış tasarımlar da bulunuyordu. Özlem Süer tasarımı Tılsımlı Gömlekler, Hattie by Zeynep Güçlüten'den saç aksesuarları ile Müjde Kotil Katipzadeler'in hazırladığı Bayburt'un Gözyaşları Minderleri için İpekiş özel kumaşlar üretti ve boyattı. Kumaşlara, sanatçıların zihinlerindekini tam olarak hayata geçirebilmelerini sağlamak amacıyla özel apre prosesleri uygulandı.

Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ın bireysel düşü olarak 2000 yılında hayata geçen Baksı Müzesi Bayburt'un 45 km dışında yer alıyor. Baksı, o bölgede yaşayan insanlara imkânlar sağlayan, eğitim veren, o topraklarda yaşamayı bir sevinç haline getirmek isteyen bir müze. İpekiş de Nazart gibi yardım etkinliklerine katılan moda tasarımcılarına kumaş vererek hem sosyal sorumluluğunu yerine getiriyor, hem de modanın gelişmesine katkı sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Özlem Süer Nişantaşı Türkiye Bayburt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title