Haberler

Baklavacılar "Kapalı Gişe"

Ramazan Bayramı öncesi fazla mesai yapmaya başlayan Gaziantepli baklava ustaları, yoğun talep nedeniyle sipariş almamaya başladı.

Ramazan Bayramı öncesi fazla mesai yapmaya başlayan Gaziantepli baklava ustaları, yoğun talep nedeniyle sipariş almamaya başladı.

Misafirlerine Avrupa Birliği (AB) tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olan Antep baklavasını ikram etmek isteyenler, Gaziantep'teki baklavacılarda yoğunluğa neden oldu.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden sipariş verilen kentteki baklavacılar, gece gündüz çalışmasına rağmen taleplere cevap veremez hale geldi. Üretimleri yetiştirememekten endişe eden ustalar, sipariş almayı durdurarak, bayrama kadar daha önce alınan siparişleri yetiştirmek için kolları sıvadı.

Dubai'ye de gidiyor

Baklava ustası Burhan Çağdaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baklava yapımının büyük bir özen ve ustalık gerektirdiğini söyledi.

Baklavaya her zaman ilgi olduğunu ancak bayramlarda talebin daha da arttığını vurgulayan Çağdaş, "Adı üstünde şeker bayramı. Bu bayramda baklavanın yeri daha da farklı oluyor. Geçmişte sadece Gaziantep'te sattığımız baklavalar artık her yere ulaşıyor. Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiğimiz baklavaları şimdi sınır ötesine de ulaştırıyoruz. Özellikle Dubai'ye yoğun sipariş aldık" dedi.

Üretim tesislerinde ekstra vardiya koyduklarını belirten Çağdaş, "Ustalar gece gündüz çalışıyor. Buna rağmen talebe cevap veremez hale geldik. Bu nedenle de sipariş almayı bıraktık" diye konuştu.

Antep baklavasının yapımının zahmetli olduğuna işaret eden Çağdaş, baklava fiyatlarının çeşidine göre kilogramı 55 ila 80 lira arasında satışa sunulduğunu ifade etti.

Kısa bir süre önce AB tarafından tescil edilen Antep baklavasının reçetesinin yüzyıllardır değişmediğini aktaran Çağdaş, şunları kaydetti:

"Fıstık, yağ, un oranı değişmez. Kullandığımız yağ ve fıstığın rayihası baklavalarımızın önemli özelliklerindendir. İşçilik ve taş fırında pişmesi de önem taşıyor. Kullanılan yağı Şanlıurfa bölgesinden sadece özel dönemlerde alıyoruz. İyi baklavanın rengi ilk baktığınızda sizi cezbetmeli. Çatalı batırdığınızda çıtır çıtır sesi duymalısınız."

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Bayramı Avrupa Birliği Türkiye Dubai Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title