Haberler

Bakkallar Odası'ndan İstişare Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Bakkallar Esnaf Odası yönetimiyle bir araya gelerek marketler yasası ve son zamanlarda yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili istişare yaptı.

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan vekili aynı zamanda Nazilli Bakkallar Odası Başkanı Fatih Astepe'nin öncülüğünde toplanan yönetim kurulu üyeleri son zamanlarda yaşanan hırsızlık olayları ve yeni torba yasasındaki marketler yasasının çıkması için AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç'tan destek istedi. Milletvekili Kılınç'ın da bulunduğu istişare toplantısına İlçe Emniyet Müdürü M.Ali Berksoy ile Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Yüksel Avcı, İsmet Danışman, Metin Yeğlin ve Hasan Acar katıldı.

Bakkal esnafının AVM ve Süpermarketler nedeniyle zor zamanlar yaşadığı son yıllarda artan hırsızlıklar ve marketler yasası hakkında Milletvekili Gültekin Kılınç ile toplantı yaptıklarını dile getiren Nazilli Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Fatih Astepe; "Yeni torba yasasında marketler yasasının çıkması için kendisiyle görüştük. Olumlu sonuçlar aldık. Marketler yasası ve hırsızlıkla alakalı, kaçak sigarayla ilgili istişare toplantısı yaparak, ekonomimizin kılcal damarları olan biz esnaf ve sanatkarlar her zaman olduğu gibi değişen ve gelişen yenidünya düzeninde gücümüzü ve hakkımızı yasalardan almak istiyoruz" dedi.

'MECLİSİN ÇALIŞMAMASI İÇİN MUHALEFET GAYRET VAR'

Marketlerle ilgili düzenlemenin gündemde olduğunu ama bir türlü hayata geçemediğini belirten AK Partili Milletvekili Ali Gültekin Kılınç; "Meclisin gündemi maalesef muhalefet tarafından sürekli engelleniyor. Oldukça yoğun yasa teklifleri var. Bunların görüşülmemesi için yoğun bir gayret var muhalefet tarafından. Sürekli biz halkın menfaatine olan yasaların biran önce meclisten geçmesiyle ilgili yoğun gayret göstermemize rağmen bu iç tüzük nedeniyle muhalefet iç tüzüğün kendilerine vermiş olduğu yetkileri kullanarak gündemdeki olayları meclise taşımanın gayretinde. Maalesef böyle market yasası gibi halkın pek çok beklediği bu torba yasaları gündeme gelecek ama bu yüzden bir türlü gündeme gelemiyor. Sayın Başbakanımızın da belirttiği gibi çok aciliyeti olan toplum tarafından beklenen yasanın meclis tatile girmeden görüşülmesi yönünde bir gayret var. İnşallah bu market yasası da o süreçte gündeme gelir diye arzu ediyoruz" dedi.

'SİYASET KURUMUNU SİZ ZORLAYIN'

Kendisinin daha önce de Ticaret Odası Başkanlığı yaptığını hatırlatan Milletvekili Kılınç; "Aydın'da TOBB'a bağlı 8 tane oda ve borsa var. 2 ayda bir, 1 odanın yetki alanı içerisinde toplantılar yapıyorduk. Aydın'ın çok güzel fotoğrafını çektik. Yani Nazilli Ticaret Odası Başkanı da Aydın geneli hakkında ortak kanaat sahibi oldu. Yani sizler sadece Nazilli Bakkallar odası olarak değil mesela Bakkallar Odasına Aydın genelinde harekete geçiren ve bu işinde önderi siz olun mesela. Siz davet edin oda başkanlarını. Bu tartışılıp ortaya çıkacak sonuç siyaset kurumuna intikal ettirilmeli. Milletvekili arkadaşlarımızla inanın o kadar yoğun gündemimiz var ki bakkalların ne derdi var diye biz oturup enine-boyuna bu konuyu detaylıca düşünemiyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak siyaset kurumunu zorlamanız gerekiyor. Konularınızı net anlaşılır bir şekilde çözüm önerileriniz ile bize kaba hatlarıyla da olsa ilettiğiniz takdirde biz bunu mutlaka bir yerlere taşırız. Aydın'da bir olun bakkallar odasında başlasın bu. Odalar, yönetimleriyle davet edin Nazilli'de böyle bir düşünce platformu oluşturun. Hiç ummadığınız insandan çok enteresan fikirler gelebiliyor" dedi.

KILINÇ, HIRSIZLIK ORANLARINI AÇIKLADI

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden aldığı 2013 yılı ile 2014 yılı hırsızlık oranlarında önemli düşüş olduğunu söyleyen Milletvekili Kılınç; "Geçen senenin aynı dönemine göre hırsızlık oranlarının yüzde 69 düştüğünü görüyoruz. Evde hırsızlık oranı yüzde 68, iş yeri yüzde 70. 2013'e göre oto hırsızlıkları yüzde 90 düştü. Yan kesicilik yüzde 97, hayvan hırsızlığı tamamen bitmiş. Dolandırıcılıkta yüzde 89 gibi bir düşme var. Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere tüm rütbelilerimizi ve polislerimizi tebrik ediyorum. Gerçekten çok önemli başarı sağlanmış durumda. 62 tane olayda 100 tane şüpheli yakalanmış, bunun 10 tanesi tutuklanmış, 90 tanesi salıverilmiş. Bu 90 kişi artık sisteme dahil olmuş. Yani emniyetin takip sistemi içerisinde dahil olmuş. Kaçak sigara çok ciddi ve sıkıntılı bir konu. Yılbaşından Mayıs ayına kadar 110 tane olay emniyetimize intikal etti. Bunun 49 tanesi narkotik, 19 tanesi mali, 47 tanesi de kaçakçılık konusu. O insanlar salıveriliyor ama bu dava bitmiş değil. Buradan yargılama sonucunda 1 gün bile hırsızlıktan hapis alsa o insanın sülalesi bundan mağdur olacak. Belki bugün, gününü gün etti hırsızlık yaptı hak etmediği bir şeyleri zenginleşmeyi sağladı ama yarın çocuğu bir devlet memuru olamayacak mesela bu insanın. Her yerde karşısına çıkacak. Nazilli Emniyetimiz oldukça güzel çalışmalar yaptı. Emniyet teşkilatımız da yoğun olarak uyuşturucu sorunu çözülmesiyle alakalı bir gayret içerisinde" dedi.

'MAHALLELERDEN SORUMLU GÖREVLİLERİMİZ VAR'

Yaz aylarının yaklaştığını ve bu süreçte hırsızlık olaylarının çoğaldığını ifade eden Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy ise; "Bu konuda muhtarlarımızla da bir araya gelerek, yaz aylarında mahallelerinde evlerinde bulunmayacak kişilerin özellikle bazı apartmanlar komple boşalıyor onların bir listesini alacağız. Hangi evler, nereleri boş, hangi mahallelerde boşluklar var bunları muhtarlarla ortak olarak çalışacağız. Buralara hem resmi hem sivil olarak görevlilerimizi arttıracağız. Arkadaşlarımıza söylediğimiz şu özellikle boşalan bu evlerle ilgili olarak arkadaşlarımız devriye olarak gezerken sadece mahallelerde dolaşmak değil apartmanları tek tek yoklayacaklar. Bir üst katın kapısını çalacak resmi kıyafetli polis o komşuyu uyaracak diyecek ki bakın sizin altta ki üç tane komşunuz yok. Lütfen kulağınız tetikte olsun en küçük bir şey duyduğunuzda bize bilgi verin. Muhtarlarımızın irtibat kurabileceği, o apartmandaki yaşayanların irtibat kurabileceği görevliler tespit ettik. 155'i aramasına gerek yok. O mahalleden sorumlu görevlilerimiz var. O görevlimizi arayacak zaten o görevlimiz o mahalleye hakim olacak ve şu apartmanda şu şekilde bir şüpheli şahıs var, şunlar var şu geziyor, şüpheli bir araba var dediğinde arkadaşımız zaten konuyu bilecek direk olarak o bölgenin görevli ekibi olay mahalline sevk edilecek. Bunu da genişleterek devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Gültekin Kılınç Ak Parti Nazilli Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title