Haberler

Lise Öğrencisi 'Bakkala Gidiyorum' Dedi, IŞİD'e Katıldı

Güncelleme:

İstanbul Bahçelievler'de iki hafta önce 'bakkala gidiyorum' diyerek evden ayrılan lise öğrencisi IŞİD'e katıldı.

Bahçelievler'de okuldan geldikten sonra 'bakkala çıkıyorum' diyerek evden ayrılan ve bir daha dönmeyen Yusuf Güney'in ailesi, çocuklarının hayatından endişe ediyor. Günlerdir çalmadık kapı bırakmayan anne ve baba, sokak sokak gezerek çocuklarını arıyor. Aile, çocuklarının sosyal medya üzerinden görüştüğü kişilerin yönlendirmesiyle terör örgütü IŞİD'e katıldığını düşünüyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDA IŞİD İLE İLGİLİ YAZIŞMALAR GÖRDÜK

Yaşadıklarını anlatan baba Ekrem Güney, "16 Aralık Salı gün çocuk okuldan geliyor, çantasını bırakıyor, 'anne bakkala gidiyorum' diye evden çıkıyor ve bir daha geri dönmüyor. Gecikince annesi telefon açıyor ama cevap vermiyor. Annesi aramaya devam ederken odasından ses geliyor. Odaya bakıldığında telefonu kitaplarının arasına bıraktığını görüyor. Annesi daha sonra bana telefon açtı, biz yollara düştük, böyle bir şey olacağını düşünemedik. Aradık ama bulamayınca gece karakola bildirimimizi yaptık. Daha sonra çocuğun sosyal medya hesabına baktığımızda terör örgütü IŞİD ile ilgili yazışmalar gördük. Bunları hemen polise bildirdik" dedi.

"ÇOCUĞUMUZUN GÖRÜŞTÜĞÜ KİŞİLERİ TESPİT ETTİK"

Çocuğu evden kaçmadan önce görüştüğü bazı kişilerden şüphelendiklerini ve bu kişilere ulaştıklarını belirten Ekrem Güney, "Biz bu olaydan önce çocuğun telefonla görüştüğü kişilerden bir tanesine ulaştık, ona kitap veriyordu. Bu şahıs 21 yaşlarında. Bu şahıs çocuğumuza sürekli kitap veriyormuş. Sonra okulda araştırma yaptık. Çocuğum teneffüslerde sürekli kitap okuyormuş. Çocuğumuzun sosyal medya üzerinden görüştüğü kişilerden birisi Darıca'da oturuyor. Diğer iki kişi ise baba ve oğul, bunlar yönlendirme yapıyor. Bütün deliller ortada. Bu olaydan sonra evi ikinci gün ablasının telefonundan biri arıyor, arayan numara çıkmıyor, konuşmuyor ama dinliyor. Ertesi gün ise ev telefonu aranıyor, annesi açıyor bu sefer, 4 dakika sesler geliyor ama yine konuşma olmuyor, sadece dinliyor" ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan yardım isteyen çaresiz baba, "Çocuğumuzun hayatı tehlikede, bütün aile perişan durumdayız, ne olur bizim sesimizi duysunlar, onların da evlatları var" diye konuştu.

Anne Ayten Güney, "İki hafta oldu, ses yok. Ne oldu, burada mı, gitti mi hiç bilmiyoruz. Hiçbir iz yok. Ne olur yardım edin" diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bahçelievler Yusuf Güney Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

....:

inşallah gebertmişler. . . işide katilanlar it gibi kobaniye mezar olacaklar. . .

19
11
yanıtYanıtla
COLEMERGmobilWeb@haberler.com:

Eğer ki o itlere karıştıysa inşallah cenazesi tez gelir. Yok canı canı sıkılmış ve kaga dinlemek için evden ayrıldıysa inşallah hemen sağ salim evine döner.

26
3
yanıtYanıtla
NUSAYBİN:

TÜRKİYEDE DİN KÜLTÜRÜMÜ ANLATILIYOR ÇOCUK NE BİLSİN T. C DİN ADAMLARI ANCA PARA YER İNSALLAH TEZ ZAMANDA PEŞMERGENİN ELİNE GEÇERSİN YOKSA TELEF OLURSUN OLUM NE İŞİNİZ VAR

18
11
yanıtYanıtla
Tc Mobil-IOS:

Git geber

20
5
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

İŞİDE GİDENLERİN HEPSİ DE AKP''Lİ

15
10
yanıtYanıtla
aydın:

el fatıha

18
6
yanıtYanıtla
yazık:

Laik eğitimden uzaklaşmanın sonuçları. . .

17
6
yanıtYanıtla
Ne bekliyordunuz:

aile içinde ve okul da dahil dışarıda yaratılan gerici ortam böyle sonuçlar doğuruyor ve doğuracak

12
7
yanıtYanıtla
mahomobilWeb@haberler.com:

Iyide bu cocuk uyusturucu sebekelerin elinde olsaydi dahami iyidi

3
15
yanıtYanıtla
KOSMO POLITAN:

erdogan dan ve davutoguldan yardim bekliyor, daha cok beklersin , onlarda zatan cocuklarniz isid katilmasini istiyorlar

10
4
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title