Haberler

Bakkal Kadın ve Oğlunu Öldürenlere, 2'şer Kez Ağırlaştırılmış Ömürboyu

Yalova'nın Samanlı Köyü'nde 2006 yılında Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i boğazlarını keserek öldüren ve 6 yıl sonra yakalanarak mahkemeye çıkarılan 27 yaşındaki Hüseyin Demir ve 33 yaşındaki Erkut Acar, 2'şer kez ağırlaştırılmış ömüarboyu ve...

Yalova'nın Samanlı Köyü'nde 2006 yılında Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit'i boğazlarını keserek öldüren ve 6 yıl sonra yakalanarak mahkemeye çıkarılan 27 yaşındaki Hüseyin Demir ve 33 yaşındaki Erkut Acar, 2'şer kez ağırlaştırılmış ömüarboyu ve 26'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yalova'da 24 Ocak 2006 tarihinde bakkal Naciye Yiğit ile oğlu Sinan Yiğit evlerinde boğazları kesilerek öldürüldü. Cinayetten sonra şüphelileri yakalamak için özel ekip kuran polis, köyde oturan 400 kişinin ifadesini aldı. Olayla ilgili olduğu düşünülen 100 kişiyi takibe alan polis, 9 kişinin kan örneklerini istedi. Olay günü yenilen ekmekteki tükürük izlerini dahi inceleyen polis, bu tükürüklerin kan örnekleri alınan Hüseyin Demir ve Erkut Acar ile eşleştiğini belirledi. Hüseyin Demir İstanbul'da, Erkut Acar ise geçen 25 Ocak günü Yalova'da yakaladı.

DAHA ÖNCE DE ARKADAŞLARINI ÖLDÜRMÜŞLER

Sorgulamaları yapılan şüpheliler, soymak için girdikleri bakkal dükkanında Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit'i boğazlarını keserek öldürdüklerini itiraf etti. Şüpheliler, 2005 yılının ağustos ayından itibaren kayıp olan arkadaşları Fatih Geçer'i de villasında parası için kafasına tüfekle tek kurşun sıkarak öldürdüklerini, cesedini Paşaköy'deki araziye gömdüklerini söyledi. Gösterilen yerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden istenilen 'Çeku' adlı özel eğitimli köpeğin katılımıyla yapılan aramalarda, Fatih Geçer'e ait olduğu sanılan kemikler bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan inceleme sonucu Fatih Geçer'e ait olduğu belirlenen kemikler önceki gün Yalova'da toprağa verildi.

İLK CİNAYETİN DOSYASI AYRILDI

Soruşturma sonunda, sanıklar hakkında Fatih Geçer'in öldürülmesiyle ilgili dava dosyasını ayrı tutan savcılık, anne ve oğlunu öldürmek suçundan Hüseyin Demir ve Erkut Acar hakkında Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'ne 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Erkut Acar ve Hüseyin Demir katıldı. Mahkeme Başkanı Bekir Akkale, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığı'ndan Hüseyin Demir'in akıl sağlığına yönelik raporun geldiğini açıkladı. Akkale, raporda Hüseyin Demir'in cezai ehliyetinin olmadığına yönelik bir bulguya rastlanılmadığını belirtti.

Daha sonra savcı, esas hakkındaki mütalaasını yaptı. Savcı mütalaasında sanıklar Erkut Acar ve Hüseyin Demir'in maktulleri öldürdüklerinin sabit olduğu, 2 kez ayrı ayrı cezalandırılmaları gerektiği ve sanıkların atılı cezanın üst sınırında ceza verilmesi yönünde görüş verdi. Duruşmada savunmalarını yapan Erkut Acar ve Hüseyin Demir ise beraatlerini talep etti.

Kararını açıklayan Mahkeme heyeti, sanıkların bir suçu gizleme, delilleri ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme suçunda ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına 2'şer kez çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıklara yağma suçundan 2 kez 12'şer yıl hapis cezası verildiğini de açıkladı. Sanıklara konut dokunmazlığının ihlali nedeniyle de 2'şer yıl hapis cezası verildi. Sanıkların ceza indiriminden yararlanmaması da kararlaştırıldı.

Erkut Acar ve Hüseyin Demir'in, Fatih Geçer'i öldürmesiyle ilgili dava ise Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. - Yalova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Demir Sinan Yiğit Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title