Haberler

Bakka'dan "Mali Destek Programı" Bilgilendirme Toplantısı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında kurum ve kuruluşlar ile KOBİ’lere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2015 Yılı Mali Destek Programı kapsamında kurum ve kuruluşlar ile KOBİ'lere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

BAKKA Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Sözleşme Öncesi Bilgilendirme Toplantısı"nda kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerine sözleşme yükümlülüklerini içeren bilgilendirme yapıldı.

BAKKA İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ile Program Yönetim Birimi Uzmanı Ümran Öztürk tarafından verilen bilgilendirme toplantısı, öğleden sonra ise KOBİ'lere yönelik gerçekleştirildi.

SÖZLEŞME YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ ANLATTILAR

Toplantının içeriğini değerlendiren BAKKA İzleme, Değerlendirme ve Raporlama Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu, asil ve yedek listelerin belirlenmesi ile Mali Destek Programı'nın başladığını ifade etti. Toplu, "2015 yılında KOBİ'lere yönelik çıktığımız Mali Destek Programı ve Yöresel Değerler adıyla çıktığımız Mali Destek Programı'nın geçen hafta itibariyle başarılı projelerini asil ve yedek listeyi açıkladık. Bu projelere sözleşme imzalanmasından önce bilgilendirme toplantısı yaparak sözleşme sorumlulukları ve yükümlülükleri hakkında bilgilendirme yapmak istedik. Zira sözleşme imzalanması sırasında gereken bazı resmi evraklar var. Bu evrakları hazırlayacak olan kamu kurum ve kuruluşlarındaki kişilere bu gün toplantı yapmayı uygun gördük. Kurumlarımızın tamamı katıldılar. Sözleşme yükümlülükleri ve sözleşme imzalandıktan sonra ortaya çıkacak olan sorumluluklar hakkında yararlanıcılarımıza kamu kurum ve kuruluşlarımıza bilgilendirme yaptık. Bu toplantının aynısını saat 14.00 itibariyle KOBİ işletmelerimize yönelik olarak yine bir toplantı daha gerçekleştireceğiz. Bu toplantıda da KOBİ işletmelerimize yine sözleşme hakkındaki yükümlülüklerini, sorumluluklarını ve sözleşme imzaladıkları takdirde yerine getirmeleri gereken yükümlülüklerden bahsedeceğiz" diye konuştu.

"KOBİ'LERE 10 MİLYON LİRALIK DESTEK"

Toplu, Yöresel Mali Destek Programı kapsamında 21 asil projenin seçildiğini hatırlattı. Toplu, toplam 36 projenin program dahilinde olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

"Bu kapsamda Yöresel Mali Destek Programı kapsamında 21 tane asil listeden kuruluşa destek vermeye karar verildi. Yedekte de 12 adet kuruluşumuz var. Bu kuruluşlar dışında KOBİ Mali Destek Programı'nda da yine toplam 10 milyon liralık Mali Destek Programı'na çıkmıştık. Bu kapsamda da yaklaşık 27 adet turizm imalat kapsamında projeye destek verilmesine karar verildi. 9 adet de makine imalat kapsamında projeye destek verilmesine karar verildi. Toplam 36 adet projemiz var. 12 adet de yedek projemiz var. Bu kapsamda toplantımıza katılan tüm kamu kurum ve kuruluşlara ve tüm KOBİ işletmelerine, 10 milyon lira KOBİ'lere, 3 milyon lira Yöresel Mali Destek Programı kapsamında verilecek desteğin Zonguldak, Bartın ve Karabük ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Toplantı soru-cevap şeklinde sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Karadeniz Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title