Haberler

Bakırköy Sahile Yapılacak Mega Yat Limanı Projesi Oylamasında İsteyen İstanbullar Oy Atabilecek

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA - Boğaçhan ÖZER İstanbul DHABakırköy Pazar günü, Bakırköy Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında ruhsat savaşlarına sahne olan mega yat limanı ile ilgili sandığa gidiyor.

Haber-Kamera Ezgi ÇAPA - Boğaçhan ÖZER İstanbul DHA

Bakırköy Pazar günü, Bakırköy Belediyesi ile Çevre Şehircilik Bakanlığı arasında ruhsat savaşlarına sahne olan mega yat limanı ile ilgili sandığa gidiyor. Halkı oy kullanmaya çağıran Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Ümit ediyorum ki katılım çok olur. Noter huzurunda sayım yapacağız, çıkacak olan karar doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceğizö diye konuştu. Kerimoğlu seçme ve seçilme hakkı olan bütün yurttaşların oy kullanabileceğini söyledi.

Projenin geleceği ile ilgili olarak halk da ikiye bölünmüş durumda, projeyi destekleyenler de var, karşı çıkanlar da...

Dati Holding tarafından Ataköy sahiline yapılmak istenen Mega Yat Limanı için düzenlenecek Referanduma katılmak isteyen vatandaşlar için Pazar günü Özgürlük Meydanı'na sabah 9.00 ile 17.00 saatleri arasında sandık kurulacak. Halk oylaması Noter huzurunda ve Bakırköy Kaymakamlığı'nın gözetiminde yapılacak.

BAKIRÖY BELEDİYE BAŞKANI KERMOĞLU SONUCA GÖRE YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ

Pazar gün düzenlenecek referandum hakkında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, mega yat limanı ile ilgili olarak halk oylamasının sonucunu dikkate alacaklarını ve sonuca göre kendilerine yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Dati Holding tarafından yapılacak projeye Bakırköy Belediyesi ruhsat vermediğini, bunun üzerine projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ruhsat verildiğini söyleyen Kerimoğlu, "Bakırköy Belediyesi'nin Mega yat limanı ve beraberindeki projelere ruhsat vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı "adeta bir paralel belediyecilikö yaparak ruhsat verdi. Biz de bunu yargıya taşıdık. Mahkeme asıl karar verilinceye kadar ruhsatların yürütmesini durdurdu. Biz o bölgedeki inşaat faaliyetlerini durdurdukö diye konuştu.

PROJEYLE İLGİLİ TABAN TABANA ZIT İKİ GÖRÜŞ VAR

Ara karar aşamasında projenin geleceği ile ilgili olarak halka danışma kararı aldıklarını söyleyen Kerimoğlu, konuyla ilgili iki görüş olduğunu söyledi. Kerimoğlu şunları söyledi "Yapılacak mega yat limanı ve beraberindeki projelerin Bakırköy haklına, İstanbul'a bir faydası var mı diye soracağız. Özellikle çevrecilerin dahil olduğu görüşe göre, Bakırköy'deki sahilin bu yapılaşmalarla sistemi bozduğu, çevreye zarar verdiği, denizi kirlettiği yönünde bir endişe var. Karşıt görüş de burada yapılacak projenin Bakırköy'e bir marka değer katacağı, Bakırköy sahil yolunun yer altına alınmasıyla birlikte Bakırköy'ü sahile ulaştıracağı, yaklaşık 7-8 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı yönünde. Biz birbirine taban tabana zıt bu iki görüşler arasında, çoğunluğun ne dediğine bakacağız. Çıkan karar doğrultusunda bir uygulama yapacağızö. Büyük projelerin sadece bir belediye başkanının iki dudağının arasında olmaması gerektiğini savunan Kerimoğlu, bu tür konularda sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının ve halkın doğrudan katılımının olması gerektiğini ifade etti.

OY KULLANMAK İÇİN BAKIRKÖYLÜ OLMAYA GEREK YOK

Uygulamanın tamamen belediyenin tasarrufunda yapılan bir oylama olacağını söyleyen Kerimoğlu, "Ümit ediyorum ki katılım çok olur. Noter huzurunda sayım yapacağız, çıkacak olan karar doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceğizö dedi. Seçme ve seçilme hakkı olan bütün yurttaşların oy kullanabileceğini söyleyen Kerimoğlu, "Sahiller bütün yurttaşların. Sahildeki yapılaşmalarla ilgili olarak bir karar verilecekse bütün İstanbul halkının bu sürece katılımında sakınca yokö diye konuştu.

İSTEYEN DE VAR İSTEMEYEN DE…

Özgürlük Meydanı'nda sabah 9.00'dan 17.00'ye kadar sürecek oylamada oy kullanacaklar ikiye bölünmüş durumda. Projenin yapılmasını isteyen de var karşı olan da…Bakırköy sakini bir vatandaş projeye karşı olduğunu ilişkin fikrini şu sözlerle ifade etti "Sahil olduğu gibi kalsın, değişmesin. Her tarafta liman var. Ama Bakırköy'e dokunmasınlar. Çünkü halk nefes alıyor. Bu yanlışı yapmasınlarö dedi. Bir başka vatandaş da "Bakırköylüler olarak bir yat limanına ihtiyaç olmadığını düşünüyoruz. Marina var zaten. Doğal güzelliklerin daha fazla bozulmasının karşısındayızö dedi. Limanın turizm alanında bölgeye hareket katacağını söyleyen bir esnaf da "20 yıl önceki Bakırköy'e baktığımızda sahil hariç hiçbir şey değişmedi, her şey aynı. Sahildeki projenin yeşil alan katliamı olduğunu düşünmüyorum. Yenikapı'da deniz dolduruldu, vatandaşlara bırakıldı Her kesim için alan bırakılacaksa destekliyorumö dedi. Bakırköy açısından ticari yönde katkı sağlayacağını düşünen bir vatandaş olumlu yönde oy kullanacağını ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Kerimoğlu İstanbul Bakırköy Ataköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title