Haberler

Bakırköy'e Kedi Parkı

Yeşilköy'deki Ukrayna Parkı'nın bir bölümü "Mahalle Kedi Parkı" olarak düzenlendi.

Yeşilköy'deki Ukrayna Parkı'nın bir bölümü "Mahalle Kedi Parkı" olarak düzenlendi.

Bakırköy Belediyesi'nce hayata geçirilen proje kapsamında parkın bir bölümüne sokak kedilerinin barınmalarına ve karınlarını doyurabilmelerine imkan sağlayan "kedi evi" yerleştirildi.

Kedi evinin açılışında konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, en önemli sorumluluklarının, doğaya ve çevreye saygılı belediyecilik yapmak, doğanın bir parçası olan hayvanlara karşı yükümlülüklerini yerine getirmek olduğunu söyledi.

Kerimoğlu, bu çalışmalara devam edeceklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşam alanımızın vazgeçilmez bir parçası olan hayvanlarımıza sahip çıkma bilinciyle, kedilerimizin beslenmesi, korunması, sağlıklı koşullarda aşılanması, kısırlaştırılması ve gerekli rehabilitasyon hizmetlerinin verilmesi anlamında belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizin müjdesini sizlere vermek için buradayız."

Proje koordinatörü Yuli Çığ Weston da ilk kez 8 yıl önce bu projeyi belediyeye sunduğunu ifade ederek, belediye tarafından ancak bugün projenin gerçekleştirildiğini söyledi.

Sokak hayvanlarının ömrünün oldukça kısa olduğunu kaydeden Weston, "Ev kedileri iyi bakıldıkları için 20 yıl yaşıyor ama sokaktakiler öyle değil. Her sonbaharda 100 kedi varsa, ilkbaharda 30-40 tane kalıyorlar. Kedilere yemek vererek ve kedi evleri yaparak yardım etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Kerimoğlu, daha sonra ilkokul öğrencileri ve hayvanseverler eşliğinde kedi evinin açılışını yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Kerimoğlu Yeşilköy Bakırköy Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ümit baycılımobilWeb@haberler.com:

bu kedi evinin açılışına çok sevindim belediye başkanımızı ve bu projede yer alan diğer tüm hayvanseverleri kutluyorum, oraya sadece yeşilköydeki sokak kedilerimi alınacak Ben bakırköydeyim ve sokaktakilere elimden geldiğince yardım ediyorum ama sokakta yaşamakarı zor olabilecek gözleri görmeyen kediler var onları oraya yerleştirme şansımız varmıdır acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title