Haberler

Bakırköy'e İkinci Meydan Projesi

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: "Yeni imar planlarında Bakırköy'e ikinci bir büyük meydan öngörüyoruz.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yeni imar planlarında Bakırköy'e ikinci bir büyük meydan öngördüklerini, Kartaltepe ve Osmaniye mahalleleri arasında yer alacak ikinci meydanın, Bakırköy'ün merkezinin trafiğini de rahatlatacağını bildirdi.

Bakırköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların ilçedeki kentsel gelişimle ilgili sorularına yanıt vermek amacıyla kurulan Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi, hizmete açıldı.

Bakırköy Belediyesi'nin İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yaptırdığı depreme dayanıklılık testinde, olası bir büyük depremde ilçedeki binaların yüzde 50'den fazlasının hafif, orta ve ağır hasar alacağı ortaya çıktı. Belediyenin açtığı merkezin deprem kaynaklı her türlü soruna da çözüm getirmesi hedeflenecek.

Kartaltepe Millet Parkı'nda yer alan merkezde, halkın bu konudaki sorunlarına, aralarında mimar, mühendis, avukat, şehir plancısı, iç mimar, inşaat mühendisi, mali müşavir ve psikologların da yer aldığı 20 kişilik bir ekip ile çözüm bulunması amaçlanıyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, depremle ilgili herhangi bir sorusu ve endişesi olan vatandaşlara Kentsel Tasarım ve Gelişim Merkezi'ne başvurmaları çağrısında bulundu.

Kerimoğlu, kentsel dönüşüm için belirledikleri ilkeler konusunda da "Yurttaşları yerinden etmeyeceğiz, yerinde dönüşüm yapacağız. Yurttaşların cebinden para çıkmayacak. Metrekareyi azaltmadan dönüşüm yapacağız. Kira yardımında bulunacağız. Bunları diğer belediye başkanları da söylüyor ama ben ek olarak diyorum ki; evin değerinin düşmemesi için katında ve konumunda değişim yapacağız" ifadelerini kullandı.

Göreve gelir gelmez öncelikli olarak yurttaşların da taleplerini dikkate alarak, yeni imar planı çalışması yaptıklarını  ifade eden Kerimoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni imar planı çalışmalarında nüfus yoğunluğunu çok artırmadan parsel bazında değil ada bazında çalışmalar yaptık. Mevcut binaların yüksekliğine 1-2 kat ilave edebiliriz ki özellikle küçük esnaf tabir edebileceğimiz müteahhitler de inşaat yapmak istesin. Bakırköy'deki imar alanlarının yüzde 26-27'sini oluşturan sokak alanlarını yüzde 16'ya düşüreceğiz. Planlar tamamen kentin tarihi ve kültürel yapısı dikkate alınarak yapıldı. Yeni imar planlarında yaşlımızı, engellimizi de göz önüne aldık. Yeni imar planlarında Bakırköy'e ikinci bir büyük meydan öngörüyoruz. Kartaltepe ve Osmaniye mahallelerimizin arasında yer alacak ikinci meydan, aynı zamanda Bakırköy'ün merkezinin trafiğini de çok rahatlatacak. Ayrıca yeni imar planıyla Bakırköy'de kişi başına düşen yeşil alan oranını 1,6 metrekareden 10-12 metrekareye kadar çıkaracağız." - İstanbul

Kaynak: AA / Yerel

Bülent Kerimoğlu Osmaniye Bakırköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title