Haberler

Bakırköy'deki Kanlı Saldırının Nedeni Gasp

Güncelleme:

Eski milletvekili Yıldız'ın çantasında 300 bin dolar olduğu, silahlı saldırının gasp amacıyla gerçekleştirildiğinin düşünüldüğü bildirildi.

Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'a aracında düzenlenen silahlı saldırının gasp amacıyla gerçekleştirildiğinin düşünüldüğü bildirildi. Saldırının ise dakikalarca sürdüğü açıklandı.

(Yaralanan eski milletvekili Adnan Yıldız )

Bakırköy'de eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Yıldız'ın eşi, kızı ve saldırganlardan biri hayatını kaybetti. Adnan Yıldız ve oğlu ise yaralandı. Saldırının nedeninin ise Adnan Yılmaz'ın yanında bulunan döviz çantası olduğu ortaya çıktı. 

"AYNI ARAÇTA GİTMESİNLER" TEPKİSİ

Yıldız'ın, Kartaltepe Mahallesi Boztepe Sokağı'ndaki evinin önünde 34 EC 9689 plakalı aracına silahla ateş açılması sonucu yaşamını yitiren eşi Firuze Yıldız ve kızı Betül Yıldız'ın cenazeleri ile karşı ateşte hayatını kaybeden saldırganın cenazesi için Bakırköy Belediyesi tarafından cenaze nakil aracı gönderildi. 

Adnan Yıldız'ın yakınları, saldırganın cenazesinin akrabalarının cenazeleriyle aynı araçta götürülmek istenmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine Yıldız'ın eşi ve kızının cenazeleri aynı araçla, saldırganın cenazesi ise olay yerine gelen başka bir araçla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

ÖZEL HASTANEYE SEVK EDİLDİLER

Saldırıda yaralanan ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Adnan Yıldız ile oğlu Kamil Yıldız, Bahçelievler Medical Park Hastanesi'ne sevk edildi.   

ÇANTADA 300 BİN DOLAR

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili ortak çalışma yürütüyor.   Zeytinburnu'nda döviz bürosu bulunan eski milletvekili Yıldız'ın yanındaki çantada 300 bin dolar olduğu, silahlı saldırının gasp amacıyla gerçekleştirildiğinin düşünüldüğü belirtildi. 

ÇANTAYI VERMEK İSTEMEDİ

Yıldız'ın silahını çekerek çantayı vermek istemediği saldırganların da silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk olarak 35 yaşındaki Betül Yıldız'ın vurulduğu kaydedildi. Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız'ın yaraladığı ikinci saldırganı öldürmek istediği bu sırada araya giren vatandaşların  "Konuşturulur, öldürme" uyarıları üzerine bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

PARALARI ÇANTAYLA EVE GÖTÜRÜP GETİRİYOR

Yıldız'ın, akşamları döviz bürosunu kapatırken paraları çantayla evine getirdiği, sabahları da yeniden iş yerine götürdüğü öğrenilirken, saldırganların Yıldız'ı bir süredir takip etmiş olabilecekleri kaydedildi. 

Saldırganların kullandığı ve olay yerinde bulunan ruhsatsız pompalı tüfek ile tabanca da incelemeye alındı.

SALDIRGANLAR SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI 

İstanbul Bakırköy'de, Anavatan Partisi eski İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde suç ortağıyla birlikte silahlı saldırıda bulunan Mehmet Beşir Artukoğlu'nun İzmir, Ankara ve İstanbul illerinde çok sayıda  hırsızlık ve gasp  olaylarına karıştığı ortaya çıktı. Suç kayıtlarından, genellikle araçtan hırsızlık, oyalamak suretiyle hırsızlık, işyerinden hırsızlık gibi suçlara karıştığı öğrenilen Mehmet Beşir Artukoğlu, İzmir'in Bostanlı semtinde, 2004 yılının Mart ayında, A. H. H. isimli işadamını soyduğu, kiralık otomobille kaçtıktan sonra Buca'da yine peruklu şekilde dolaştığı sırada polisin operasyonuyla yakalanmıştı.

Bakırköy'de silahlı saldırıda Artukoğlu ile birlikte bulunan ve olay yerinde vurularak ölen M.D.Y'nin ise poliste toplam 6 hırsızlık 1 de yaralama suçundan kaydı olduğu öğrenildi.

SOKAK TRAFİĞE AÇILDI

Öte yandan, olay yeri inceleme ekipleri, saldırının düzenlendiği noktanın yakınındaki bahçe ve yollarda mermi çekirdeği aradı. Güvenlik şeridiyle trafiğe kapatılan sokak, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı. Sokak, ayrıca belediyeye ait yıkama aracıyla temizlendi.


 

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Yıldız İstanbul Bakırköy Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (30)

GURBETCIisb_16sene@live.at:

INADINA AK PARTI INADINA BASBAKAN INADINA HÜKÜMETE DESTEGE DEVAMMMMMM, HERSEYDE HÜKÜMETI SUCLAYAN CAHIL SATILMIS VATAN HAINLERINE INAD INAD INAD INAD AK PARTIIII

14
47
yanıtYanıtla
dersmlimahmudsukur@hotmail.com:

hep sağ partilerde var bu haram yeme, para transferleri filan , akp , mhp , saadet , aap , hepsi aynı , sol partilerde yok böyle şeyler ,

6
53
yanıtYanıtla
chesschessmate083@otmail.com:

Onlar iş bankası üzerinden hallediyor o işleri.Banka kimsenin ruhu duymadan hallediyor senin gibi saflarda bişey yok sanıyor.

yanıt0
yanıt0
Yusuf D.ydklc@ttmail.com:

CHP Dersim'i bombalayarak stres atıyor. Öbür sol partilerde Koc tarafından mamalanıyor.

yanıt0
yanıt0
BAYaerkam_64@hotmail.com:

SAÇMALAMA TUNCELİLİ..

yanıt0
yanıt0
halirbamberlinli74@live.de:

yawww hic gülecegim yoktu :-) ... CHPde yolsuzluk dosyan olmaliki ADAY olasin :-) .... yasin galiba 18 :-) 12 senedir AKP iktidarda oldugu icin 60-70li yillari bilmiyorsun .... haaa birde 90 li yillarin SHPsi var .. onuda bilmiyorsun belli .... neyse sen öyle bil ... MILLET kimin ne oldugunu biliyor sen rahat ol ;-) ... CHP iktidarda olsaydi AKPyi mumla arardiniz .... inanmiyorsan CHPi iktidara tasiyin ama lütfen 2050 den önce olmasin ;-)

yanıt0
yanıt0
DADAS25hsb_kar@hotmail.com:

Kuran hükmüne göre yaşanmaya n bir ülkede herşey olur bu ülkeye şeriat şart kisasa kisas

30
9
yanıtYanıtla
AKGENÇLİKgreenthunder@outlook.com:

haberin başlığına bakın saatlerce süren çatışma burası suriyemi heyyy

31
0
yanıtYanıtla
general53yilmazgeneral@hotmail.com:

Cinayete idam kesinlikle,kıstasa kıstas

27
1
yanıtYanıtla
engin tozaktozak986@hotmail.com:

KISASA KISAS KUR AN I İYİ OKU ..

yanıt0
yanıt0
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title