Haberler

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu, İlçede Bulunan Bazı Anaokulu ve İlkoğretim Okulu...

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, çocuklarla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, çocuklarla Anıtkabir'i ziyaret etti

Kerimoğlu,  İstanbul Bakırköy ilçesinde öğrenim gören ana sınıfı ve ilköğretim öğrencileriyle Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

Çocuklarla Anıtkabir'in önünde fotoğraf çektiren Kerimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakırköy'ün her mahallesinde kreş bulunduğunu, buraları ziyaretinde çocukların ısrarla Atalarına duydukları özlemi gidermek için Anıtkabir'e gelmek istediklerini kendisine aktardıklarını söyledi.

23 Nisan'da yapılan kutlama törenlerinde de "Başkanım bizi Anıtkabir'e götürür müsün" talebiyle karşılaşınca, Bakırköy'den yaklaşık 500 çocuk ve aileleriyle Anıtkabir'i ziyarete geldiklerini belirten Kerimoğlu, "Çocuklar, atalarına olan özlemlerini duygu ve düşüncelerini mektuba yazdılar ve mektuplarını burada atamızın huzurunda Anıtkabir Müzesi'ne hatıra olarak bıraktık" dedi.

Kerimoğlu, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 29 Ekim'leri yaşatma kararlılığını Ata'ya bildirdiklerini dile getiren Kerimoğlu, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, bu ülkenin nasıl zor koşullarda kurulduğunu ama aynı şekilde yeniden ülke dara düştüğünde aynı kararlılık ve bilinçle bu ülkenin her türlü zorluklarını aşabileceğini bize ifade ettiler. Biz de bundan büyük memnuniyet duyduk" diye konuştu.

Ziyaretçilerden Derya Düzağaç ise ilk defa Anıtkabir'e geldiğini ifade ederek, "Çok duygulu anlar yaşadık. Atatürk'ün kalemini, bardağını ve rütbelerini gördük. İyi ki Atatürk'ün çocuğuymuşuz dedik" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Bülent Kerimoğlu Anıtkabir Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title