Haberler

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına İlişkin Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

Güncelleme:

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen ve 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016'da terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen ve 45 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili 46 sanık hakkında hazırlanan iddianamenin kabulüne karar verdi.

Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde DAEŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin 41'i tutuklu 46 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Şüpheliler Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İDDİANAME 257 SAYFA

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 257 sayfalık iddianamede, 41'i tutuklu 46 şüpheli bulunuyor. Terör saldırısında 45 kişinin hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, terör saldırısında yaralanan ve malı zarar gören 207 kişi de iddianamede müşteki" sıfatıyla yer alıyor.

46'ŞAR YIL AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

İddianamede şüphelilerin "Terör örgütü kurmak ve yönetmek", "Örgütü üye olmak", "Anayasayı ihlal", "Tasarlayarak adam öldürme", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Mala zarar vermek" suçlarından 46'şar kez ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapisleri isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bakırköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title