Haberler

Bakımevinde Açlıktan Bitkin Düşen Köpekler Tedaviye Alındı

Güncelleme:

Bartın Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi'nde zayıf ve bitkin haldeki 16 sokak köpeği, Hayvan Koruma ve Kurtarma Derneği tarafından veteriner kliniğine götürüldü.

Bartın Belediyesi'ne ait bakımevinde açlıktan zayıf ve bitkin hale düşen 16 sokak köpeği, HAYKUR tarafından veterinere götürülerek bakım altına alındı.

BAKIMSIZ KÖPEKLERİ TATİLCİ HAYVANSEVER FARK ETTİ

İstanbul'da faaliyet gösteren HAYKUR üyesi bir hayvansever, tatil için geldiğinde ziyaret ettiği bakımevindeki köpeklerden bazılarının bakımsız ve bitkin kaldığını gözlemledi. Hayvanseverin durumu bildirmesi üzerine HAYKUR Başkanı Gizem Arkan ve yardımcısı Derya Koç, Bartın'a geldi. Arkan ve Koç, bakımevinde zayıf ve bitkin düşen köpekleri tespit etti.

KÖPEKLERİN AÇLIKTAN BİTKİN DÜŞTÜKLERİ ANLAŞILDI

16 köpek, görevlilerin de yardımıyla araca konulup veteriner kliniğine götürüldü. Köpeklerden birisi kliniğin önünde bayıldı. Gizem Arkan, köpeğin durumunu görünce ağladı. Veteriner hekimin yaptığı kontrolde baygınlık geçiren köpek ve diğerlerinin açlıktan bitkin düştüğü belirlendi. Köpekler klinikte tedaviye alındı.

BAKIMEVİNİN YENİLENMESİ İÇİN SÖZ ALDILAR

Arkan ve Koç, daha sonra Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin ile görüşerek, bakımevinin yenilenmesi için söz aldı. Açıklama yapan Gizem Arkan, köpeklerin açlıktan bitkin düştüğünü söyledi.

"İSTANBUL'A NAKLİNİ AYARLIYORUZ"

Arkan, "Bartın'da 2 hayvan derneği varmış. Bu dernekler burada çalışmıyorlar mı? Nasıl görmediler bu manzarayı? Yeterince görevi yapmıyorlar mı? Belediye ile görüştük. Dileklerimizi belirttik. Öncelikle barınağın boşalması gerekiyor. Bunların İstanbul'a naklini ayarlıyoruz. Belediye nakil desteği sağlayacak. Şu anda durumları kötü olan köpeklerin kliniklerde tedavileri yapılıyor. Sonra da nakil başlayacak. Ardından yeni barınak yapılacak" dedi.

"KÖPEKLER BAKIMEVİNE YENİ GELDİ"

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin ise bitkin haldeki köpeklerin bakımevine yeni geldiğini ileri sürdü. Çetin, bakımevinde yaklaşık 150 köpeğin bakımını yaptıklarını belirterek, "Biz belediye olarak barınağa çok destek veriyoruz. Eleman giderleri dahil yıllık 300 bin lira giderimiz var. Ancak gelen hanımefendiler barınağın şartlarının daha iyi olabileceğini söylediler. Doğrudur. Kendileriyle burada toplantı yaptık. Bu konuda iyileştirme çalışmaları yapılacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çetin İstanbul Bartın Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

HAYVANSEVER:

yazıktır be kardeşim ağzı var dili yok hayvanların 2 kap yemek koymak çok mu zor

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title