Haberler

Bakanlıktan Okullarda Salgın Hastalıkların Önüne Geçecek Proje

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Edirne’de bir okulun açılışında e-Nabız uygulaması kapsamında protokol imzaladı.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Edirne'de bir okulun açılışında e-Nabız uygulaması kapsamında protokol imzaladı. Başlatılacak uygulama ile artık okullarda oluşabilecek salgın hastalıkların önüne geçilecek.

Edirne'de okul açılışında konuşan Bakan Müezzinoğlu, dünyanın en ileri seviyede e-Nabız sistemini başlattıklarını vurgulayarak, "e-Nabız TC. numarasıyla girebileceğiniz ve banka kredi kartı gibi şifrenizi alabileceğiniz bir sistem. O şifreyle bütün sağlık bilgileriniz, sağlıkla ilgili arşiviniz cep telefonunuzda olacak. Bütün bilgileriniz cebinizde olacak. Nereye giderseniz gidin sizin şifrenizde kayıtlı olacak. Hamile anne bilgi mi almak istiyor, oradan hamileliğiyle ilgili bilgi alacak. Şeker hastası bir vatandaş bilgi mi edinmek istiyor. En ileri seviyedeki bilgiyi oradan edinecek. e- Nabız sizin sağlık danışmanınız ve sağlık destek unsurunuz olacak" dedi.

"OKULLARIN TATİL OLMASINA FIRSAT VERMEYECEK PROJE"

Milli Eğitim Bakanlığı'yla ilgi bir proje yaptıklarını da kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Zaman zaman gribal enfeksiyonlar veya yaygın hastalıklarla karşılaşıyoruz. Bu okulun 5-B sınıfında herhangi bir çocuğumuza grip teşhisi koyduğumuz zaman o grip teşhisi hemen Milli Eğitim'e gidiyor. Milli Eğitim'den aile hekimliğine, toplum sağlığına gidiyor. Biz bu okulda hangi sınıfta gripli bir çocuğumuz var, o gripli çocuğumuz o sınıfa bulaştırmış olma ihtimaliyle burada gerekli tedbirleri alıyoruz. Bu çocuğumuz hangi servisle yolculuk yapıyor, o servisi kontrole alıyoruz. Bu çocuk hangi ailede, o aileye destek veriyoruz. Dolayısıyla viritük hastalıkları yayılmasına, okulların tatil olmasına fırsat vermeden noktasal iletişimi, noktasal bilgiyi Milli Eğitim'le paylaşarak hızlı tedbirleri alabilecek alt yapıyı kurduk. Dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Bu protokolü Diyanet İşleri Bakanlığı'yla yapacağız. Türkiye Futbol Federasyonu'yla yapacağız. Basketbol Federasyonu'yla yapacağız. Bizim sporcumuz hangi gıdayı alıyor, hangi gıda onun doping ihtimaliyle riske sokar, sokmaz onu bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

Açılışa Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title