Haberler

Bakanlıktan Başkan Alıcık'a Kentsel Dönüşümde Tam Yetki

Nazilli’de depreme yüzde 98,2 oranında dayanıksız olduğu belirlenen Eski Sanayi Sitesi’nin kentsel dönüşümle yenilenmesi için Çevre Şehircilik Bakanlığından Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a tam yetki geldi.

Nazilli'de depreme yüzde 98,2 oranında dayanıksız olduğu belirlenen Eski Sanayi Sitesi'nin kentsel dönüşümle yenilenmesi için Çevre Şehircilik Bakanlığından Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a tam yetki geldi.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, başkanlık makamında yaptığı haftalık değerlendirme toplantısında 2 yıldır uğraştığı ve 363 depreme dayanıksız binayı ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için kentsel dönüşüm yetkisi aldığını açıkladı. Alıcık, " Nazilli'nin çehresini tamamen değiştirecek olan 105 dönümlük arazide planlanan kentsel dönüşüm projesi 7 yılda tamamlanacak" dedi.

Depreme yüzde 98,2 oranında dayanıksız

Nazilli Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkanı Haluk Alıcık; Çevre Şehircilik Bakanlığı ile 2 yıldır süren görüşmelerinin ardından Bakanlar Kurulu'ndan imzalanarak Resmi Gazetede yayınlanan kentsel dönüşüm için hafta içinde imzalanan protokol ile yetki belgesini aldığını müjdeledi. Depreme yüzde 98,2 oranında dayanıksız olduğu tespit edilen ev ve işyerlerinin TOKİ marifeti ya da açılacak ihale ile kentsel dönüşümün sağlanarak bölgeye değer ve güven kazandıracak olan ve yaklaşık 2 yıldır uğraştıkları projeyi başlatacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "TOKİ başkanı buraya bir ziyaret için geldiğinde eski sanayi alanını göstermiştim. Burası Büyükşehir sürecinden önce başlamış olan bir projeydi. 2014'den sonra da baktığımızda gerçekten Nazilli'nin kanayan yarasının olduğu bir yer. Depreme dayanıksız bir yer olan bu alanda 363 adet bina tehlike altındaydı. 105 dönüm bir alan içerisinde bunu yapıyoruz. Bu proje 7 yıllık bir süreci kapsıyor. İnşaat sözleşmesi yapılması 1,5 yıl, tahliye yıkım süreci 2 yıl, yapım süreci de 3,5 yıl olmak üzere toplam 7 yıllık bir proje. Biz istiyoruz ki biran önce başlasın, biran önce bitirelim" dedi.

"Belediye olarak herkesin önünü açıyoruz"

Başkan Alıcık; "Burada Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve altındaki bürokratlarıyla beraber, bizimde büyük çaba sarf etmemizle beraber burası kentsel dönüşüm alanı olarak kabul edildi. Nazilli gibi bir yerde 105 dönüm gibi böyle bir yerin tekrar imar edilmesi Nazilli'ye farklılıkta kazandırır. Burada geniş dükkanlar ve cami yapılacak. Belki de okul yaparak buraya katma değer de kazandırmış olacağız. Vatandaşında kazancı olacak. En önemlisi de ömrünü tamamlamış binaların yenilenmesi olacak. Bu bence Nazilli'nin çehresini değiştirecek. Belediyenin yüzde 33'lük hissesi olan mülklerinin katma değerlerini artması burada mülk sahibi olan vatandaşa da yarayacak. Bizim en büyük gayemiz belediyenin menfaatlerini arttırmaktır. Belediye olarak sosyal belediyecilik yapıyoruz. Herkesin önünü de açıyoruz. Bunu yanında da belediyenin menfaatlerini de düşünmek zorundayız. Aksilik olmazsa bu işi büyük bir ihtimal TOKİ ile yapacağımızı sanıyorum. Burada artık bina yapılamayacak. Çünkü herşeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karışıyor. Benim zamanımda böyle bir şey yapılması beni çok mutlu eder. Burada vatandaşımızın da hayır diyeceğini zannetmiyorum. Çünkü biz Nazilli Belediyesi olarak rüştümüzü ispat ettik. Birçok proje yaptık. Biz sermaye düşmanı falan da değiliz. Bizim en güzelini yapmamız gerekiyor. Hem bizim menfaatlerimiz doğrultusunda, hem de halkımızın menfaatleri doğrultusunda bu hizmetin sunulmasını sağlayacağız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haluk Alıcık Nazilli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title