Haberler

Bakanlıktan 81 İl Müdürlüğü'ne Dershane Genelgesi

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği genelgede, kapatılması konusunda karar alınan bazı dershanelerin seviye tespit ve belirleme sınavları ve kayıtlar yaptıkları duyumlarını aldıklarını, öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için bunların engellenmesini istedi.

81 İLE DERSANELERLE İLGİLİ GENELGE GÖNDERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda, ilgi Kanunla 5580 sayılı Kanuna eklenen geçici 5. madde de Özel Dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin 01.09.2015 tarihinde sona ereceği belirtilerek, şöyle denildi:

"Ancak, Genel Müdürlüğümüze ulaşan duyumlar ve bilgilerde, afiş, el ilanı, bilboardlar, görsel ve yazılı medyada bazı dershanelerin veya dershane gruplarının 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için Seviye Tespit Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı vb. adlar altında sınav yaparak bu sınav sonuçlarına göre öğrenci kayıt ettikleri yönünde Bakanlığımıza bilgiler ulaşmıştır. Özel dershaneler ilgi kanun kapsamında 01.09.2015 tarihinde kapatılacağından öğrenci ve velilerin mağdur edilmemeleri amacıyla yukarıda belirtilen sınavlara izin verilmemesi ve iliniz kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında, gereğini rica ederim."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500

Yorumlar (13)

xmobilWeb@haberler.com:

Ne var Ne olmuş yani. Çok guzel mi eğitim var türkiyede eski Başbakan onun içi mi çocuğunu yurt dışında okutuyor. Hep sınav YGS DGS TUS ALES KPSS KPDS TEOG siz önce halkıniza güvenin. Dersaneye gitmeden nasıl olacak. Okul daki hocalar ders mi veriyor. Anca çocukların nasıl Türkçeyi katlettigini çekip youtube a atıyor. Bir şeyleri yasaklayacaksaniz bunları yasaklayin Dershaneleri değil

45
2
yanıtYanıtla
öğretmen:

Ankarada bile en gözde liselerde ders falan anlatılmıyor çocuklar ne öğreniyorsa dershanelerden öğreniyor. Hadi vatandaş bilmiyor bunu bakanlıkta mı bilmiyor. Gerçi şimdi bi kaç yalaka olur mu öyle şey falan yazar ama her türlü ispatlarım

34
3
yanıtYanıtla
ALİ ULUT:

AVRUPADA OKUYUN

23
5
yanıtYanıtla
Fear Factor:

Dershaneler bir sebep değil sonuçtur, okullardaki eğitimin kalitesi artmadıkça dershanelere duyulan ihtiyaç artacaktır. Sen okuldaki Hocayı dershaneye, dershanedeki hocayı da okula çek bi bakalım, eğitim sorunu diye birşey kalıyor mu ?

19
2
yanıtYanıtla
dershaneci:

Anayasa mahkemesi neden hala açıklamadı dershane yasasını?

14
2
yanıtYanıtla
fatihmobilWeb@haberler.com:

Kapansin dershaneler.devlet de öğretmenlere sahip çiksin.kurtulsun kölelikten

2
12
yanıtYanıtla
xmobilWeb@haberler.com:

Ne var Ne olmuş yani. Çok guzel mi eğitim var türkiyede eski Başbakan onun içi mi çocuğunu yurt dışında okutuyor. Hep sınav YGS DGS TUS ALES KPSS KPDS TEOG siz önce halkıniza güvenin. Dersaneye gitmeden nasıl olacak. Okul daki hocalar ders mi veriyor. Anca çocukların nasıl Türkçeyi katlettigini çekip youtube a atıyor. Bir şeyleri yasaklayacaksaniz bunları yasaklayin. Dershaneleri değil.

13
1
yanıtYanıtla
truth:

Sadece kayıt yapmıyorlar öğrenci ve velilerin bilgisi dışında sınava kayıt yapıp okullara giriş belgesi gönderiyorlar

0
9
yanıtYanıtla
Fatih yildirimmobilWeb@haberler.com:

Dersaneleri kapatmak için ya sınav sistemlerini kolaylaştırmak yada okul eğitiminin kalitesini artırmak lazım yoksa eğitimi kaliteli olmayan bir nesil başarısızdır.

7
1
yanıtYanıtla
uyku:

evet öğrenci mağdur olacak ama bilgisizlikden olacak, bu yapılan cemaate duyulan kin ve intikamdan başka birşey değil. .

5
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title