Haberler

Bakanlıktan 35 Milyar Liralık Dev Proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projesi’nin ardından İç Anadolu’yu kalkındıracak yeni bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Konya Ovası Projesi'nin ardından İç Anadolu'yu kalkındıracak yeni bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor. 2019 yılında bitirilmesi planlanan proje 35 milyar TL'ye mal olacak.

Orta Anadolu Gelişim Projesi adı verilen Ankara, Amasya, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Çankırı, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Tokat ve Sivas'ı kapsayan proje kapsamında 3 bin 360 tesis inşa edilecek. 2019 yılında bitirilmesi planlanan proje 35 milyar TL'ye mal olacak.

Çorum Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında proje hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'de kalkınma projelerinin olduğunu belirterek, "En eskisi GAP, Güneydoğu Anadolu Projesi ama GAP sürünerek gidiyordu herkes GAP'ı gaptırmam diyordu. Ama GAP'ı gapmayalım, gapmasınlar ama biz bitireceğiz. Sayın Başbakanımız GAP'ın bitiş yılı olarak 2019 yılını belirledi. GAP var KOP, Konya Ovası Projesi var. Ama İçanadolu ile ilgili çok büyük proje hazırlandı ve 2019 yılında GAP'la birlikte bitsin diye milletvekillerimiz çalışma yaptı. Arkadaşlarımız bu konuda 8 ay çalışma neticesinde başta bunun mesuliyetini Çorumlu olduğu için Müsteşarımız Prof. Dr. Lütfi Akça'ya verdik. Çorum da dahil olmak üzere Orta Anadolu diye isim koymuşlar. Orta Anadolu Gelişim Projesi hazırladık. Bunu duyurmanızı istiyoruz. Bunu Çorum'da duyuralım dedik. Bunu Başbakanımız açıklayacak ama bunu ben size tüyo vermek için söylüyorum. Orta Anadolu'daki şehirlere 3 bin 306 tane tesis 2019 yılına kadar tamamlanacak ve 35 milyar TL Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yatırım yapılacak. Hedef şu, geçmişteki projeleri çok eski başladı ama bu çok hızlı başlayacak çok hızlı bitecek. Bugün de bunun startını veriyoruz. Orta Anadolu Gelişim Projesi, Orta GEP, büyük proje. 35 milyar TL'lik 3 bin 306 tane tesis. Bunun şakası yok nerede ne zaman, kim yapacak, neyi yapacak hepsi var. Biz zamanla yarışıyoruz" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amasya Çorum Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title