Haberler

Bakanlıklarda Tasfiyeler Başlıyor

Güncelleme:

Emniyet ve yargıdan sonra 'tasfiye dalgası' bakanlıklara ulaştı. Bayraktar'ın bürokrasideki izi silinirken, eski bakanların kadroları değiştiriliyor.

Bürokraside yaşanan 'tasfiye dalgası' bakanlıklara sıçradı. 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası emniyet ve yargıda başlayan görevden almalar şimdi de bakanlık katlarında yaşanacak.Radikal'den Ömer Şahin'in haberine göre, eski bakanlar Sadullah Ergin, Suat Kılıç, Fatma Şahin ile Nihat Ergün'ün kadroları büyük ölçüde değiştiriliyor. Erdoğan Bayraktar'ın ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki izleri siliniyor. Eski bakanlardan kadrosunu koruyacak belki de tek isim olarak Egemen Bağış gösteriliyor.

TASFİYE DÜĞMESİNE BASILDI

Bürokrat tasfiye tercihinde "paralel yapı" hükümetin kırmızı çizgisi olmuş durumda. 'Cemaat' bağlantılı olduğu düşünülen isimler görevden alınırken, atanacak bürokratların 'ilişkileri'ne de özel önem atfediliyor. Tasfiye düğmesine basıldı. İlk olarak Gençlik Spor Bakanlığı Müsteşarı gitti yerine Başbakanlık'tan Faruk Özçelik geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na da eski milletvekili Mustafa Öztürk müsteşar oluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda şimdilik 4 üst düzey bürokrat görevden alındı. TÜBİTAK ve KOSGEB'de köklü değişiklikler olacağı söyleniyor.


AİLE, SPOR BAKANLIKLARI VE TÜBİTAK SIRADA

Son bir aydır ağırlıklı olarak polislerle beraber hakim ve savcılar görevden alınıyordu. Adalet Bakanlığı'nda başlamış olan değişim sürecek. Sadullah Ergin'in yıllarca birlikte çalıştığı bakanlık merkezindeki kadroların büyük oranda değişeceği tahmin ediliyor. Suat Kılıç'ın ayrılmasından sonra göreve gelen yeni Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, önceki gün müsteşarını değiştirdi. Yeni müsteşar Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü Faruk Özçelik oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda yeni atamalar sırada. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda yetkiler Müsteşar Yardımcısı Abdulgazi Alataş'ta toplandı. Müsteşar, müsteşar yardımcılarını da kapsayan köklü değişiklikler olacağı öne sürülüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Nihat Ergün'ün alınması 'sürpriz' olarak görülmüştü. Ergün de koltuğunu Suat Kılıç gibi hemşehrisine bırakmıştı. Yeni bakan Fikri Işık, şu ana kadar bir müsteşar yardımcısı ve iki genel müdürü görevden alındı. Bakanlıkta asıl değişim TÜBİTAK ve KOSGEB gibi bağlı kuruluşlarda bekleniyor.


BAYRAKTAR'IN İZLERİ SİLİNİYOR

17 Aralık Operasyonu sonrası Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar görevlerinden ayrılmak zorunda kalmıştı. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, emniyetin ardından valiler kararnamesi ile yeni kadrolarını oluşturmayı sürdürecek. Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış'ın kadrolarında fazla bir değişim beklenmiyor. Ekonomi Bakan Yardımcılığı için Başbakan Erdoğan'dan isim bekleniyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, müsteşarlık görevine vekâleten bu görevi yürüten İbrahim Şenel'i getirdi. Başbakan Erdoğan'ın istifa etmediği için görevden azlettiği Erdoğan Bayraktar'ın izleri ise bakanlıktan tamamen siliniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yeni bir kadro ile çalışacak. Müsteşarlığa geçen dönem AK Parti'den Hatay milletvekilliği yapan Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün getirileceği öğrenildi. Bakanlıkta kritik öneme sahip bazı genel müdürlükler geçen hafta değiştirilmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Faruk Özçelik Egemen Bağış Nihat Ergün Güncel - Operasyon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (48)

HIRSIZI KORUYAN DEVLET VARfikret_601121@hotma:

1.2.DERECE AKRABALARININ TÜM MAL VARLIKLARINA EL KONMADAN ADALET YERİNİ BULMAZ...HIRSIZLIK OLDUĞU SÜRECE AVRUPADAN BIRAK 10 KAT 20 KAT FAZLA VERGİ ALMAYI 100 KATTA ALSAN BÜTÇEN AÇIK VERECEKTİR...TÜM HIRSIZ VE HORTUMCULARIN TÜM MALLARI HAZİNEYE DEVREDİLMEDİKÇE BU TALAN DEVAM EDER

39
5
yanıtYanıtla
G İ Z L E N E N CEVAPLAR?sertersese@yahoo.co:

Tırların taşıdığı mühimmatlar ne oldu?Yolsuzluk trilyonları ne oldu?ayakkabı kutuları ne oldu? Bakanların oğulları ne yaptı? Yargı da Poliste neden 1 anda tüm kadrolar değişti? Adalete ne oldu?Bilalin mal varlığı ne?...Bakanlar çekilsin Başbakan geliyor:)

35
8
yanıtYanıtla
yilmutmutlu_3@hotmail.com:

inşallah yakında da bakanlarda tasviyeler başlar da şamar oğlanı olmayan,RTE nin yalakası olmayan,kendi fikrini söyleyebilen,merdivenlerde hazırolda beklemeyen cesur dirayetli bakanlar gelir....ama nerdeeee......

yanıt0
yanıt0
darendelituncaybayraktar2011@hotmail.com:

yıkılmaz denen krallıklar yıkıldı kibirden. şirke bulanmış halklar şok oldu, putlaştırdıkları devrildi diye. emevilerde hukuğu çiğnemiş ve diktatörlük sistemi kurmuştu. sonunda yıkıldılar. bunlarda yıkılacaktır. ALLAH BÜYÜK. bunca rezalete kibre ve şımarıklığa karşı tepetaklak olacaklardır elbet

35
5
yanıtYanıtla
demokraterdog@gmx.de:

Evvela polisler temizlenir, ondan birbuçuk ay sonra bakanlıklara geçilir. Inşallah hepsi örtülmüşdür.

27
7
yanıtYanıtla
aaaa@hotmail.com:

hamdolsun hepsi örtülür desek daha doğru olmaz mı?

yanıt0
yanıt0
MURATmuratturk.322@hotmail.com:

DALTONLAR GİBİLER AYNI...

27
5
yanıtYanıtla
mertadamülkümmedeni@mynet.com:

erdoğan sen başbakansan laf etmeyeceksin.terörü şikayet etmeyeceksin.kanunu uygulayacaksın.yazıyı yazdıracaksın bakanlarına nürokratlarına göndereceksin gereği yapılmayınca idari gerekirse adli soruşturma açtıracaksın.koç üniversite yapar ormana sen şikayet edersin.terör pekaka güneydoğuda kendi çapında vampirlik maymunculuk oynar insan benzemeyen insanlık dışı her şeyi yapar şikayet edersin.gereğini yap.gereğini yapacak sistemi idareyi kadroyu kur.bürokrasi adam kayırıp koltukta yatırmak değildir.il ilçe başkanları parti ile devlet yönetmeye başladın son zamanda AYAĞINDA KAYDI TABİİİ

25
6
yanıtYanıtla
TOKMAKtokmak@hotmail.com:

YENI GELENLERIN YETİŞİP DEVLETI SOYMASİ ÇOK ZAMAN ALIR...NEYSE BAŞLARINDA RTE VAR...HEMEN İŞI ÖGRETIR....you TUBE TAN SEVEREK IZLIYORUZ VILLALARI,MILYON DOLARLARI........SIT ALANLARININ NASIL PEŞKEŞ ÇEKTIKLERINI....BUNLARA KARŞI ÇIKAN ASLINDA IŞINI YAPAN VALILERIN NASIL SÜRÜLDÜKLERINI...

25
6
yanıtYanıtla
coşkun yavuzcsknyavuz@gmail.com:

Fotoğraftakilerin gıdıları dikkatinizi çekti mi?

25
3
yanıtYanıtla
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title