Haberler

Bakanlık Yapı Ruhsatı Verdi Belediye Mühürledi

Beşiktaş'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı ruhsatı verilen ve yapımı devam eden akaryakıt istasyonuna, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Beşiktaş Belediyesi Zabıta ekipleri de karar üzerine akaryakıt istasyonu inşaatını mühürledi. Zabıta ekiplerinin inşaat alanını mühürlemesi sırasında inşaat firması ile belediye yetkilileri arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

İddiaya göre, Fulya Akaryakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması, bir süre önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapı ruhsatı alarak, Fulya Dikilitaş Mahallesi, Hakkı Yeten Caddesi üzerine akaryakıt istasyonunu yapmak için çalışma başlattı.

Akşam saatlerinde inşaata gelen Beşiktaş Belediyesi yetkilileri, söz konusu alan için ruhsat alınmadığı gerekçesiyle inşaat çalışmalarını durdurup, alanı mühürledi. Arazinin Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne ait olduğu ve kulübün de arazide yapılan çalışmanın durdurulması için mahkemeye başvurduğu öğrenilirken, alana daha öncede mühür vurulduğu belirtildi.

Beşiktaş Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, kulübün başvurusu üzerine mahkemenin söz konusu inşaat çalışması için yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ve inşaatın da ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendiğini söyledi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi Zabıta Amirliği Müdür Yardımcısı Selçuk Bartınlı, alandaki inşaat çalışmasının kendi sorumluluk alanları içerisinde olduğunu ve ruhsatsız bir şekilde yapıldığını belirterek,

"Yasal çalışma saatlerini ihlal eden inşaat firması saat 23.00 sıralarında çalışma yapıyor. Söz konusu alanda bulunma sebebimiz, alan Beşiktaş Kulübü'ne ait bir alandır. Fulya Akaryakıt tarafından kiralanmıştır. Belediyemizi aşarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir yapı ruhsatı almıştır. Ancak, 4708 Sayılı Planlı Yerler İmar Yönetmeliği buna izin vermemektedir. Sonrasında kulüp, İdare Mahkemesi'ne dava açmıştır. Mahkemede bu yürütmeyi durdurmuştur. Söz konusu yerin her ne kadar bakanlıktan ruhsatı olsa da, denetim yetkisi belediyemize aittir. Belediyemizce yapılan denetimler sonucunda yapı durdurularak mühürlenmiştir. Daha sonra yine aynı şartları yerine getirmedikleri için Cumhuriyet Savcılığı'na haklarında suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, inşaatın çalışma saatleri 07.00-19.00 arasındandır. Ayrıca resmi tatil günlerinde ve hafta sonlarında çalışamamaktadırlar. Söz konusu hizmeti yapabilmeleri için kamu önceliği hizmet olması gerekmektedir. Ayrıca valiliğin izni olması gerekmektedir. İşletmenin böyle bir izini olmamaktadır. Ayrıca bu saatte çalışarak, vatandaşın huzurunu kaçırmaktadırlar. Bizde ekiplerimizce mahkeme kararının uygulanması ve halkın refahını korumak için burada bulunmaktayız" diye konuştu.

Alana gelen inşaat firması yetkilileri ve belediye çalışanları arasında şantiye kapısı önünde kısa bir tartışma yaşandı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Gerginliğin ardından inşaat alanı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi. Ayrıca zabıta araçları da şantiye kapısının önüne yanaştırılarak iş makinelerinin içeri girmesi engellendi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dikilitaş Mahallesi Beşiktaş Belediyesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title