Haberler

Bakanlık ve Üniversitenin Fıstık Çamı İşbirliği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ege Üniversitesi'nin (EÜ), fıstık çamı ormanlarını korumak için bir araya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ege Üniversitesi'nin (EÜ),  fıstık çamı ormanlarını korumak için bir araya geldi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, fıstık çamına ilişkin sorunlar Ege Üniversitesi Senato Salonu'nda yapılan toplantıda değerlendirildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz,  toplantının açılış konuşmasında, çam fıstığı verim düşüklüğü ile ilgili sorunlara çözüm bulmak için çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal da fıstık çamında verim düşüklüğüne neden olan sorunların tespiti ile ilgili çalışmalara destek vermek istediklerini vurguladı.

Açılış konuşmalarından sonra Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Tuncay Can, sunu eşliğinde fıstık çamının dünyada ve Türkiye'de yayılışını, mevcut üretimini, verim düşüklüğünün olası sebeplerini anlattı.

Sunumlardan sonra Tuncay Can koordinasyonu ve sekreteryasında Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Necati Çolak, EÜ Fen Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Necip Tosun ve EÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr.Alev Haliki Uztan'dan oluşan fıstık çamı koordinasyon kurulu belirlendi.

Kaynak: AA / Yerel

Ege Üniversitesi İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title