Haberler

Bakanlık Teklif Edilen HDP'li Konca, Arınç'ın Sınıf Arkadaşı Çıktı

Güncelleme:

HDP'den bakanlık teklifi götürülen ve kabul eden Kocaeli milletvekili Haydar Konca da Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın Hukuk Fakültesi'nden arkadaşı çıktı.

Seçim hükümeti için HDP'den bakanlık teklif edilen 3 isminde batı illerinden milletvekili seçildiği ve Kürt hareketinden olmadığı dün dikkat çeken konulardan biriydi. Bugün ortaya çıkan bir bilgi ise daha da çarpıcı. Ortaya çıkan bilgiye göre HDP'den bakanlık teklifi götürülen ve kabul eden Kocaeli milletvekili Haydar Konca da Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın Hukuk Fakültesinden arkadaşı. Yaşanan bu gelişmenin ardından ise akıllara Arınç'ın, Danıştay Başkanlığına sınıf arkadaşı Hüsnü Karakullukçu'nun seçilmesi üzerine söylediği "Yüce Rabbim verdikçe veriyor" sözleri geldi.

ESKİ KAYMAKAM

Başbakan Davutoğlu'nun Bakanlık teklif ettiği ve kabinede yer almayı kabul eden HDP Milletvekili Konca, aynı Arınç gibi Ankara Hukuk Fakültesini 1970 yılında bitirdi. Muş Varto'lu olan Konca, bazı ilçelerde Kaymakamlık yaptı ve 12 Eylül 1980 darbesinden sonra görevden alındı. Ardından Trabzon Sürmene'de tekrar kaymakamlık görevine döndü. Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürüyken görevinden istifa etti ve serbest avukatlık yaptı. 7 Haziran'da ise HDP'den Milletvekili seçildi.

HEPSİ ARINÇ'IN ARKADAŞI

Hukuk Fakültesinden yakın arkadaşlarının büyük bölümü önemli görevlere getirilen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da 1970 yılında Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi. Arınç, Haziran 2011'de Danıştay Başkanlığı'na seçilen Hüsnü Karakullukçu için 'Konuşurum 'Tüm arkadaşları bir yerlere geldi' denir. Kurban olduğum Yüce Rabbim verdikçe veriyor' demişti.

Yargıtay eski Başkanları Hasan Gerçeker ve Nazım Kaynak da Arınç'ın sınıf arkadaşıydı. Arınç'ın Ankara Hukuk Fakültesindeki arkadaşları arasında AKP Genel Başkan yardımcısı ve eski Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, HSYK eski Başkanvekili Kadir Özbek, yaşamını yitiren Barolar Birliği eski Başkanı Özdemir Özok da var.

Kaynak: Sözcü

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bülent Arınç Danıştay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (47)

Dinsiz AKP Mobil-ANDROID:

DİNSİZ AKP VE YANDAŞLARI MÜSLÜMAN OLAMAZSINIZ

7
77
yanıtYanıtla
AKPKK:

MHP sahipsiz değil seçimde göreceksiniz..

11
39
yanıtYanıtla
mehmet akkın:

bunlar zaten içli dışlı kanka bunlar zihniyetleri de aynı

16
31
yanıtYanıtla
LORİ:

ALLAH HDP YI YOK SAYAN VE HDP Yİ KAPATMAK İSTEYEN VE TERÖRİST GÖSTERMEK İSTEYENLERİ KENDİ ELLERİYLE AYNI MASAYA OTURTTU. İLAHİ ADALET DEDİKLERİ BU MU YOKSA.

29
16
yanıtYanıtla
NEDEN ŞAŞIRDINIZ Kİ ???:

ZATEN AKP İLE PKK AYNI ŞEY . . .

8
32
yanıtYanıtla
SAMSUNLU:

Yapmayın arkadaşlar , bu kadar da düşmanlık olmaz !!bu AKP bu ülke için hiçmi iyi birşey yapmadı??13 senedir halk belli zorluklarda yaşadı ama eski günleri düşünerek yinede şükür etmek lazım. krediyle ev aldık, hemen hemen herkezin altında iyi kötü bir arabası var. restorantlarda cafelerde hafta sonu oturacak yer bulamıyoruz. . . Yapmayın bu gunleri ararız. İktidar partisine bu düşmanlık niye??

14
22
yanıtYanıtla
Ulan irlandalı:

Hdp yerden yere vuranlar hain ilan edenler ne oldu bak hdp ye muhtaç oldunuz

15
20
yanıtYanıtla
mardin:

onların arkadaşı olsaydı onların partisinde olurdu. aynı okulda ve aynı sınıftada okuyabilirler ama aynı değiller.

26
4
yanıtYanıtla
FERİT:

BİR KASIMDA AKP ÖMÜR BOYU TATİLE ÇIKACAK

18
10
yanıtYanıtla
HAYDAR:

akp ile hdp kardeş parti ne kadar inkar etselerde. dün vatan haini dedikleriyle bugün hükümet kurup bakanlık veriyorlar

4
23
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title