Haberler

Bakanlık Bazı Cep Telefonu Şarj Aletlerini Toplatıyor

Güncelleme:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca gerçekleştirilen denetimler, piyasada bulunan cep telefonu şarj cihazlarındaki tehlikeyi ortaya koydu.

Bazı cep telefonu şarj cihazlarda, aşırı akım ve topraklama hatası ile elektrik çarpma riski bulundu. Güvenlik ölçütlerini karşılamayan bu ürünler piyasadan çekilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yaptığı denetimler çerçevesinde güvensizliği tespit edilen 20 (şarj cihazı, set üstü ocak, şarjlı el feneri gibi) elektrikli ürün hakkında toplama kararı alındı. Bu ürünlerin piyasaya arzı yasaklandı. Toplatılan ürünler de imha edilecek. Bakanlık, toplatma kararı alınan 20 kalem ürünün marka ve modellerini de açıkladı. Vatandaşlardan, söz konusu marka ve modeldeki ürünleri iade etmek üzere üretici firmalara başvurmaları istendi. Bakanlık, güvensizliğin sadece ilgili model üründe olduğuna işaret etti.

ELEKTRİK ÇARPMA RİSKİ

Toplatma kararı alınan ürünler arasında Sancak, Netpa ve Bower marka cep telefonu şarj cihazları da bulunuyor. Şarj cihazlarında; aşırı akım ve topraklama hatası ile elektrik çarpma riski bulundu. Alpa marka adaptörde de benzer riskler saptandı.

LPG'Lİ ÇAY KAZANININDA TEHLİKE

Ünal demlikli çay, LPG'li çay kazanı hakkında da toplatma kararı verildi. Bu ürünün zehirli gaz salınım riski bulunuyor. Kawasaci ile Nisaluce marka gece lambalarında da elektrik çarpma riski saptandı. Çok sayıda ocak modelinde de yine gaz kesme hatası bulundu. Bu markalar Eskay, Uzel, Simfer, Erendemir ve Uğur. Yage, DP Torch ve Nerox marka şarjlı el fenerlerinde de risk bulundu. Bu fenerlerin temel emniyet gereklerini karşılamadığı tespit edildi. Haska marka grup prizde de yangın riski bulundu.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

e vetMobil-ANDROID:

Kılıçdaroğlu Demirtaş ve Bahçeli yide toplatsinlar

12
11
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title