Haberler

Bakanlık Aydın Eğitim Kampüsü Projesini Belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı, Aydın kent merkezindeki orta öğretim kurumlarının tek merkez toplanması amacıyla hazırlanan "Aydın Eğitim Kampüsü" projesinin yapılacağı mimariyi belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aydın kent merkezindeki orta öğretim kurumlarının tek merkez toplanması amacıyla hazırlanan "Aydın Eğitim Kampüsü" projesinin yapılacağı mimariyi belirledi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Grup Başkanlığı'nın Aydın'ın da aralarında bulunduğu 8 ilde yapacağı eğitim kampüslerinin mimari projelerini belirlemek amacıyla düzenlediği 'Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması 1. grup değerlendirmeleri sonuçlandı. Aydın Eğitim Kampüsü için birincilik ödülünü Nihat Eyce, Aslı Özbek, Kadir Uyanık, Orkan Zeynel Güzelci ve Ali Kemal Terlemez'in mimari projesi kazandı. Yarışmada Rahmin Uysalkan'ın projesi ikinci, Can Elmas ve Çağla Elmas'ın projesi ise üçüncü oldu.

Aydın Eğitim Kumpüsü'nün Çeştepe sınırları içersinde yeni otogar inşaatının yanında 115 dönümlük arazide yapılacağını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kentin Avrupa standartlarında bir eğitim kampusüne kavuşacağını söyledi. Bakanlığın kamu-özel ortaklığı ile hayata geçireceği projenin 2013 yılında ihalesine çıkılacağını ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kampusün hizmete gireceğini ifade eden Töre, "Yapılacak kampüsle il merkezindeki liselerin hepsi bulundukları binaları terk ederek yeni kampüste kendilerine verilecek binalarda eğitim - öğretime devam edecek. Liselerin mevcut binaları ise yeni kurulacak olan ilkokul ve ortaokullara tahsis edilecek. Çeştepe'de Avrupa standartlarında yapılacak kampüste 10 bin öğrencinin aynı anda eğitim görebilecek. Burası sadece bir eğitim alanı değil içerisinde öğrenci kantinleri, sinema salonu, tiyatro salonu, kaplı ve açık spor salonları, tenis kortu kütüphane ve 400 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile bir yaşam alanı olacak" diye konuştu.

Vali Kerem Al'ın Aydın Eğitim Kampüsü projesine büyük önem ve destek verdiğini kaydeden Töre, şunları söyledi: "Kent merkezindeki 3 Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Ticaret Lisesi, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren yeni kampus binada öğrencilerini ağırlayacak. Çok az kentte bulunan bu model Valimiz Kerem Al'ın başarısıdır. Valimize çok şeyler borçluyuz. Eğitim konusunda bizlerin önünü açan Valimize, eğitim camiası, öğrenciler ve velilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title