Haberler

Bakanlığın Alevi dedelerini kutsal yolculuğa daveti -

Tunceli'deki Alevi dedeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle 100 Alevi dedesini Necef'e, Kerbela'ya ve Umre'ye götürecek olmasını değerlendirdi.

Tunceli'deki Alevi dedeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle 100 Alevi dedesini Necef'e, Kerbela'ya ve Umre'ye götürecek olmasını değerlendirdi.

Tunceli Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce böyle bir gezinin olduğunu, davet edildiğini fakat yoğun programı vesilesiyle katılamayacağını belirtti.

Düşüncenin çok güzel olduğunu, devletin kendi içerisinde Alevi inanca mensup kanaat önderlerini Necef'e, Kerbela'ya ve Umre'ye götürmesinin yerinde bir düşünce olduğunu ve bundan dolayı mutlu olduklarını aktaran Yurt, şunları söyledi:

"Kutsal toprağa götürülmesi güzel bir uygulama ama kesinlikle bununla da sınırlı kalmasını istemiyorum. Sadece Alevi kanaat önderleri, dedeleri değil, özellikle Alevilerin nüfusunun yoğun olduğu yerlerde örneğin Tunceli'de oraları gidip görebilme şansına sahip olmayan, maddi imkansızlıklardan dolayı gidemeyecek canlarımıza, insanlarımıza oraların gezdirilmesini, o duygunun yaşatılmasını isterim."

Baba Mansur Ocağı dedelerinden Hüseyin Yıldız ise kendisinin de organizasyon için davet edildiğini ancak belirtilen tarihte yurt dışında olacağından katılamayacağını söyledi.

Kerbela olayından sonra bin 400 yıldır "Ah Hüseyin, vah Hüseyin" diye gözyaşı döktüklerini ancak oraları görmenin kendilerine nasip olmadığını anlatan Yıldız, Alevilerin hepsinin de kutsal toprakları görme arzusunun olduğunu vurguladı.

Alevi düşüncesinde 72 millete bir nazarda bakmak gibi bir anlayış olduğunu dile getiren Yıldız, "İnşallah, (bundan da eminiz) bu nifak tohumları aramızdan kalkacaktır. Sevgi, barış, kardeşlik ve huzur içerisinde bütün İslam coğrafyası güzel bir muhabbetle zamanını geçirecektir" diye konuştu.

Tunceli Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt'un konuşması

Alevi dedesi Hüseyin Yıldız'ın konuşması

Cemevi içinden görüntüler

Cemevi dedesi Ali Ekber Yurt'un On iki imamları göstermesi

Cemevi bahçesinden görüntüler

Cemevi bahçesinde ki Pir Sultan Abdal'ın heykeli ve şehir görüntüsü

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Tunceli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

AÇIM GARDAŞŞdarkblue62@hotmail.com:

TUNCELİDE AÇLIKTAN İŞSİZLİKTEN ÖLECEZ HERHALDE BİZE DE BİR UÇAK TUTSUN DEVLET ÜLKE DIŞINDA HERHANGİ BİR YERDE BIRAKABİLİR BİR DAHA DA TÖVBELER OLSUN

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title