Haberler

Bakanlar Zeybekci ve Eroğlu Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, anayasa değişikliğine yönelik halk oylamasında tüm vatandaşlar için eşit bir kural konacağını, bu sayede seçime gidilirken "ne olacak" endişesi yaşanmayacağını belirterek, "Bizi bir daha manipüle edemeyecekler. 15 Temmuz'daki ihaneti bir daha yaşamayacağız. Bir daha Gezi Olayları provokasyonu olmayacak. Bir daha 7 Haziran'daki seçimlerden sonraki gibi döviz kurları oynamayacak." dedi.

Zeybekci ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamında ziyaret ederek, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma törenine katıldı.

Zeybekci, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çehresinin son dönemde hizmete açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi projelerle değiştiğini, eski Türkiye'nin yerine yeni bir Türkiye'nin doğduğunu belirtti.

Türkiye'yi Gezi Olayları ve 17-25 Aralık operasyonlarıyla eski haline getirmeye çalışan zihniyetin hastalıklı bir sistem istediğini söyleyen Zeybekci, 16 Nisan'daki halk oylamasının Ak Parti'nin değil milletin meselesi olduğunu kaydetti.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"16 Nisan günü Recep Tayyip Erdoğan'ı seçmeyeceksiniz, Ak Parti'ye oy vermeyeceksiniz. Bu ülkenin geleceğiyle ilgili, Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı için eşit olan bir kural koyacaksınız. O kuralla bir daha bu ülkede seçimlere gidilirken 'Ne olacak' endişesi yaşamayacaksınız. Gelen yüzde 51 ile gelecek, 5 yıl kalacak. Aynı şey sağ parti için de sol parti için de aynı olacak. Solda ve sağda herkes bu millete hizmetkar olmak için çabalayacak. Türkiye'nin güzel günleri gelecek, bizi bir daha manipüle edemeyecekler. 15 Temmuz'daki ihaneti bir daha yaşamayacağız. Bir daha Gezi Olayları provokasyonu olmayacak. Bir daha 7 Haziran'daki seçimlerden sonraki gibi döviz kurları oynamayacak. Seçimlerden sonra istikrarlı tek başına iktidar 5 yıllık bir hükümet çıkacak."

"Bu sisteme geçmek için 100 sebep var"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Denizli'de 16 projenin temelini attıklarını, 21 projenin de müjdesini verdiklerini bildirdi.

Temelini attıkları 16 tesisin kendisine 16 Nisan'ı hatırlattığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu 16 tesis tevafuk oldu. 16 Nisan'da Denizli'den yüzde 100 bekliyoruz. Çünkü Denizli bayrağına, vatanına, milletine, devletine, bağlıdır, kahramandır, efelerdir, yiğitlerdir. Dolayısıyla sizlerden inşallah tam destek bekliyoruz. Bu bir rejim değişikliği değil, hükümet sistemi. Normal parlementer sistemden başkanlık sistemi yeni adıyla cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz.

Bu sisteme geçmek için 100 sebep var. Sadece bir tanesini söylüyorum. Biz 65. hükümetiz. 90 küsur yılda 65 hükümet, yani bir hükümetin ortalama ömrü 16-17 ay. 16 ay için gelen bir bakan veya başbakan büyük yatırımları düşünebilir mi, hayal edebilir mi? Ancak şunu hayal eder, 'Acaba ben ne zaman düşeceğim.' Dolayısıyla o günlere son veriyoruz."

Ak Parti iktidarı öncesinde Denizli'ye pek yatırım yapılmadığını, kaderine terk edildiğini aktaran Eroğlu, 14 yılda hükümet olarak 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını, bunun içinde en büyük payı Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2,5 milyar lira ile aldığını, yeni yatırımlarla bunu 3 milyar liraya tamamlayacaklarını anlattı.

Programa Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Törende orman köylülerine kullandırılan gelir getirici fidanlarla Orköy kredi sertifikalarının dağıtımı da gerçekleştirildi.

Bakan Zeybekci ile Eroğlu daha sonra kentteki daire amirleriyle koordinasyon toplantısı yaptı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Veysel Eroğlu AK Parti Denizli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title