Haberler

Bakanlar, Yenidoğan Ünitesinin Açılışını Yaptı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat’ta Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan ünitesini hizmete açtı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yenidoğan ünitesini hizmete açtı.

Yozgat Çalıştayına katılan Kalkınma Bakın Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çalıştay sonrası Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yenidoğan ünitesini hizmete açtı. Bakan Yılmaz ve Bakan Bozdağ, yeni doğan ünitesin gezerek, görevli doktorlardan bilgi aldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bozok Üniversitesinin Yozgat için çok önemli bir değer olduğunu belirterek, "Kalkınma Bakanlığı olarak Bozok Üniversite yatırımlarına ciddi bir önem ve öncelik verdik. Her fırsatta ek ödeneklerle destekledik üniversitemizi bu noktalara geldi. 2016 yılında yıllık yatırım ödeneği 63 milyon liradır" dedi.

Yozgat'ta tıp alanında ki yatırımların tamamlamaya ve gelecek yıla yetiştirmeye gayret ettiklerini ifade eden Bakan Yılmaz, "Bozok Üniversitesi Tıp ile farklı bir kategoriye de geçmiş olacak. Sadece araştırma laboratuvarı için harcadığımız para 10 milyon liranın üzerindedir. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Üniversitemizden de şimdi bunun karşılığını almamız lazım. Üniversiteler sadece eğitim kurumları ve araştırma kurumları değildir aynı zamanda kalkınma kurumlarındır. İçinde bulundukları bölgenin, yörenin gelişmesi kalkınması için katkıda bulunan kurumlardır. Çok sayıda nitelikli insanı barındıran kurumlardır. Bunun Yozgat için önemli bir değer olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Yenidoğan ünitesinin açılışına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Yazıcı, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey katıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hastaneden ayrılışında, "İnşallah yakın bir zamanda tıp fakültemizi de hizmete açmaya geliriz" dileğinde bulundu - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bozok Üniversitesi Cevdet Yılmaz Yenidoğan Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title