Haberler

Bakanlar Tüfenkci ve Kılıç, Malatya'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin, "15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi karşısında susan bir Avrupa'nın, böyle bir karar alamayan AP'nin, terör örgütleriyle yapılan mücadele karşısında Türkiye'nin azmini ve kararlığını...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin, "15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi karşısında susan bir Avrupa'nın, böyle bir karar alamayan AP'nin, terör örgütleriyle yapılan mücadele karşısında Türkiye'nin azmini ve kararlığını ortadan kaydırmaya yönelik bu kararını Başbakanımızın ifadesiyle, Türkiye olarak zaten biz yok hükmünde sayıyoruz." dedi.

Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Malatya Büyükşehir Belediye Bakanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, ziyarette yaptığı konuşmada, gelecekte gençlerin bu ülkenin kalkınmasında önemli görevler üstleneceğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, "Karara bakıldığında Türkiye'nin terörle mücadelede verdiği mücadeleyi görmezden gelip, 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimi karşısında susan bir Avrupa'nın, böyle bir karar alamayan AP'nin, terör örgütleriyle yapılan mücadele karşısında Türkiye'nin azmini ve kararlığını ortadan kaydırmaya yönelik bu kararını Başbakanımızın ifadesiyle, Türkiye olarak zaten biz yok hükmünde sayıyoruz." diye konuştu.

"Bıkkınlık oluşturdu"

Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Türkiye Avrupa Birliği'nin önemini biliyor, 53 yıldır da sabırla Avrupa Birliği'ne girme noktasında iş birliği içerisinde olmak istiyor. Ama Avrupa Birliği'nden aynı samimiyeti ve sıcak yaklaşımı bugüne kadar göremedik. Sürekli Türkiye'ye karşı iki yüzlü ikircikli tavırları nedeniyle artık Türk milleti ve gençliğinde de bir bıkkınlık oluşturdu. AK Parti iktidarının ilk yıllarında Avrupa Birliği'ne girme noktasındaki halkın desteğinin git gide düştüğünü görüyoruz. Bu bizim Avrupa Birliği'ne girme kararlılığımızın gevşediğinden değil, Avrupa Birliği'nin ikircikli tutumu ve iki yüzlü tutumu, Türk halkına karşı samimiyetsizlikten uzak tutumundan kaynaklanıyor. Türkiye- Avrupa için gençleri itibarıyla da çok önemli. Özellikle genç nüfusuyla üretimdeki becerisi ve bilgisiyle verimli ve iş dinamikleri güçlü iç ticaretiyle Avrupa'nın esasında Türkiye dinamiği sayılır. Avrupa için de umut olan bir ülke. Avrupa'nın Türkiye'yi dışlama gibi bir hatayı yapması durumunda inanın bundan en fazla Avrupa ülkeleri zarar görecek ve Avrupa ekonomisine de bir şekilde etki edecek ve etkileyecek. Bu noktada her şey ekonomi değil ama samimiyet her şeydir. Bu noktada gençlerimiz geleceğimiz için çok önemli."

"Bir coğrafyayla kendimizi sınırlı tutmuyoruz"

Tüfenkci, bir gazetecinin "AP'nin kararına karşı tepki amacıyla ne yapılacak. Şangay Beşlisi ile ilgili ne gibi çalışmalarınız var?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bununla ilgili Dışişleri Bakanlığımız, ilgili bakanlıklarımız dikkatle izliyorlar. Buna bir tepki veya bir yaptırım gibi bir şeyin olması zaten söz konusu değil, çünkü o karar tavsiye niteliğinde bir karar. En üst düzeyde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız gerekli açıklamaları yaptılar ve tepki olarak Türkiye'nin bu kararlara karşı tutumunu ifade ettiler. Dikkatle izleniyor, umarım zaten Avrupa'nın akil insanları da Avrupa'nın gerçekten geleceği notasında belirleyici olan ülkeler de bu konuda kendileri zaten tepkilerini ifade ettiler. Dolayısıyla biz Başbakanımızın da ifade ettiği gibi alınmış kararı yok hükmünde sayıyoruz. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamaları yaptı bununla ilgili görüşmeleri, ilgili bakanlıklar tarafından devam eder. Bizim için Avrupa Birliği önemli Asya ülkeleri de önemli. Biz, bir coğrafyayla kendimizi sınırlı tutmuyoruz. Cumhurbaşkanımızın bize talimatları, bütün ülkelerle ticaretimizi, ilişkilerimizi geliştirme noktasında. Başta Afrika ülkeleri, Güney Amerika ülkeleri olmak üzere bütün dünyada Türkiye özellikle varlığını hissettirecek, hissettirmeye devam edecek."

"Hukuk her yerde hukuktur"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da "İslamofobinin" ciddi anlamda yoğun bir şekilde bombalandığı, yayıldığı ve bunların yanlış bilgiler üzerine kurulduğu bir süreçten geçtiklerini kaydetti.

Özellikle bilgisayar oyunları içerisinde dinin farklı noktalarda olumsuz, yanlış kullanımı ve bunun üzerinde "İslamafobi" yayılmasını engellemek için çalışma yaptıklarını anlatan Kılıç, "Avrupa Parlamentosu'nda alınan kararla alakalı olarak AP milletvekillerine bir tavsiyem var, Avrupa Birliği ülkeleri içerisindeki yasa dışı terör örgütleriyle nasıl bir mücadele yapıldığını iyi araştırsınlar. Son dönemde ve yakın zamanda milletvekillikleri kaldırılan Avrupa'nın farklı ülkelerinde milletvekilleri oldu. Neden kaldırıldı bu milletvekillikleri ve neden kendileri hakkında cezai süreçler başladı? Şu an Malatya Büyükşehir Belediyesindeyiz, başkanımız kendisine emanet edilen imkanlarla halka hizmet etmek için gayret sarf ediyor. Seçilmiş bir milletvekili ve belediye başkanı kanunlar çerçevesinde görevini yapma durumundadır. " diye konuştu.

Bakan Kılıç, "Biz Avrupalılara, batı dünyasına şunu soruyoruz, sizin ülkelerinizde seçilmiş bir belediye başkanı, belediye imkanlarıyla gidip çukurlar kazsa şehirlerin ortasına bu çukurlara patlayıcı koysa ve patlatsa güvenlik güçlerini öldürse sizin tepkiniz ne olur? Cevap hemen geliyor 'öyle şey olur mu?' diyorlar. Hukuk her yerde hukuktur. Bagajında silah yakalanan, arabasında aranan bir teröristi saklayan kişilerle ilgili milletvekilleri de olsalar başka bir sektöre de mensup olsalar hakkında işlem yapılmayacak mı? Türkiye olunca her şeyi eleştirmek, birtakım kararlar alma noktasında olanlar, bu cesareti gösterenler kendi ülkelerinde neler yapıyorlar, buna bakmak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Akif Çağatay Kılıç Bülent Tüfenkci Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title