Haberler

Bakanlar Maden Şehitliği'nde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ramazan ayının ilk iftarını yapmak üzere 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa’nın Soma ilçesine geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ramazan ayının ilk iftarını yapmak üzere 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği Manisa'nın Soma ilçesine geldi. Bakan Yıldız ve İslam, Maden Şehitliği'ni de ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız eşi Selma Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da eşi Bahadır İslam ile birlikte Soma'ya geldi. Sevgi gösterileri ile karşılanan iki bakanın Soma temaslarındaki ilk durakları Maden Şehitliği oldu. Burada şehitlikteki tüm mezarları ziyaret eden bakanlara Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş ile çok sayıda partili eşlik etti. İki bakan, mezarlıktaki ziyaretleri sırasında maden şehitlerinin yakınları ile de konuştu. Yapılan duanın ardından iki bakan, ilçede esnaf ziyaretinde bulundular. Oldukça sıcak karşılanan Bakan Yıldız ve İslam, ayrı ayrı esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanına gelen bir grup maden işçisi, madenlerin açılmasını istedi. Bakan Yıldız da, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ve şartların yerine getirilmesinin ardından maden ocaklarının yeniden açılabileceğini söyledi.

Bakan Yıldız ile Bakan İslam, Soma şehir merkezindeki ziyaretlerinin ardından iftar yemeğinin verileceği TKİ ELİ Tesisleri'ne geçti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ayşenur İslam Taner Yıldız Soma Politika Güncel Haberler

title