Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "2010 Kpss'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010'daki KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak." dedi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu devam ederken toplantının gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

PKK'nın Diyarbakır-Batman karayolunda gerçekleştirdiği bombalı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyerek sözlerine başlayan Kurtulmuş, Bölge Trafik Denetleme binasının önünde bir bombalı aracın patlatılması sonucu 4'ü polis, 2'si sivil olmak üzere 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, sivil şehitlerden birinin polis memurunun çocuğu olduğunu bildirdi.

Kurtulmuş, 21 vatandaşın da yaralandığı bu hain saldırıyı planlayanların da en kısa zamanda yakalanmasını ümit ettiğini dile getirdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında iç ve dış güvenlik konularının teferruatlı şekilde ele alındığını, Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatının sunumları çerçevesinde, Türkiye'nin hem iç hem de dış tehditlerinin masaya yatırıldığını bildiren Kurtulmuş, söz konusu tehditlere ilişkin atılacak adımlar ve alınacak tedbirlerin tespit ve müzakere edildiğini belirtti.

Toplantıda ayrıca "15 Temmuz Türkiye'yi işgale hazırlama teşebbüsü"nün ardından hem bu konuda darbecilerle ilgili yapılan çalışmalar hem de genel olarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tamamıyla ortadan kaldırılması, devletin kurum ve kuruluşlarından bütünüyle kazınıp atılması için gerekli adımların neler olduğu üzerinde durulduğunun altını çizen Kurtulmuş, bu konuda yapılan çalışmaların tartışılarak, yol haritasının daha açık şekilde paylaşıldığını söyledi.

İki kanun hükmünde kararname

Toplantıda, Olağanüstü Hal Yasası ve Anayasa'nın Bakanlar Kuruluna verdiği yetki çerçevesinde, iki kanun hükümünde kararnamenin gündeme geldiğini bildiren Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Bunlardan bir tanesi, henüz bu konuda herhangi bir madde bulunmayan konularla ilgili 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'dir. Teferruatına girmeden, ana başlıklarını sizlerle paylaşmak istiyorum. 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken yani FETÖ'cü olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste, bugünkü Kanun Hükmünde Kararnameyle yürürlüğe girerek yayımlanacaktır.

Bu listede ismi geçen FETÖ mensupları, devlet memuru olma vasfını kaybedeceklerdir. Ayrıca yine bu kararname çerçevesinde, bu kararname ile görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacaktır. Örneğin büyükelçi, hakim, savcı, Türk Silahlı Kuvvetlerinde subaysa mesleki rütbeleri gibi, vali gibi birtakım meslek unvanlarını kullanmaları mümkün olmayacak, yüksek yargı mensubu olmak gibi hem unvanlarını kullanamayacaklar hem de buralardan kaynaklanan haklarını bundan sonra kullanamayacaklardır."

"Devlet memuriyetinden ihraç edilecekler"

670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile FETÖ'cü terör örgütüyle irtibatlı, iltisaklı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağının Maliye Bakanlığının uhdesine bırakıldığını ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Maliye Bakanlığı, bu anlamda el konulan bu tür kurum ve kuruluşların alacakları, yükümlülükleri, taşınmazlıklarıyla ilgili kararları kendileri belirleyecek, bunların bir kısmının da diğer kamu kurumlarına, dilerse eğer, ihtiyaç ortaya çıkarsa bedelsiz olarak tahsisini yapacaktır. Mülkiyetini değil tahsisini yapacaktır. Ayrıca kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları, hak ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklar ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne tevdi edilmiştir.

Yine 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yaptığımız bir diğer düzenleme ise 2010 KPSS ile ilgilidir. 2010 KPSS'de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak, onlar devlet memuriyeti sıfatlarını, bulundukları sıfatları kullanmaya devam edeceklerdir."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Numan kurtulmuş KPSS Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title