Haberler

Bakanlar Kurulu Toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bu yıl için Anadolu kırmızı sert buğdayın müdahale alım fiyatının, 2015 yılı ürünü için ton başına 862 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arınç, 7 Haziran milletvekili seçiminin ardından, Bakanlar Kurulu'nun ilk toplantısını yaptığını, bundan sonra her pazartesi bu toplantıların gerçekleştirileceğini belirterek, Anayasal süreçler tamamlanıncaya kadar da hükümetin görevine devam edeceğini ifade etti.

Anayasal süreç içerisinde, Meclis Başkanlığı seçiminin yapılacağını ve yeni hükümet kurma çalışmalarının da süratle devam edeceğini anlatan Bülent Arınç, "Umarız hükümet kurma çalışmaları başarıyla sonuçlanır ve ülkemiz yeni bir dönemde yeni bir hükümetle yoluna devam eder. Sonuçların ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısında, öncelikli olarak Suriye sınırındaki son gelişmelerin ele alındığını ifade eden Arınç, bu konuyla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve diğer ilgililerin bir sunum yaptığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un AFAD'dan sorumlu olması sebebiyle mülteci veya sığınmacılarla ilgili kapsamlı bilgi verdiğini aktaran Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sınırdaki gelişmeleri dış politika açısından yorumladığını ve bu meseleyle ilgili dışişleri açısından yapılacak çalışmalar konusunda, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatlarına uygun olarak neler yapılabileceğini kapsamlı olarak açıkladığını ifade etti.

Toplantıda ele alınan ikinci konunun ise seçim sonrası güvenlik değerlendirmesi olduğunu paylaşan Bülent Arınç, bu konuyla ilgili İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün bir sunum yaptığını bildirdi.

Bülent Arınç, ayrıca seçim sonrasında ekonomik gelişmelerle ilgili de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kabineye sunumda bulunduğunu kaydetti.

-Buğday alım fiyatı ton başına 862 lira

Bakanlar Kurulu'nun, 2015 yılı buğday alım fiyatını da belirlediğini açıklayan Bülent  Arınç, "Özellikle çiftçimizi, tarım kesimiyle ilgilenenleri yakından alakadar ediyor. Bu hububat rekoltesi ve bu yıl buğdaya verilecek müdahale, yani desteklerle ilgili olarak çiftçimizin eline geçecek miktarın açıklanmasına yönelik bir çalışmaydı. Herkesin bunu beklediğini özellikle düşünüyorum" diye konuştu.

Bu yıl hububat rekoltesinin geçen yıla göre önemli oranda artmasının beklendiğine işaret eden Arınç, şunları söyledi:

"Geçen yıl 19 milyon ton olan hububat rekoltesinin, bu sene 22.5 milyon ton olacağı bekleniyor. Bereketli bir yıl idrak ediyoruz. Bunun her bakımdan faydası var. Halen ülkemizdeki buğdayın yüzde 8.7'si hasat edilmiş durumda. Piyasaları takip ediyoruz. Üreticinin, gerek yüksek rekolte gerekse piyasa şartları açısından mağdur olmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi, hububat piyasaları için müdahale alım fiyatlarını belirliyor. Son yıllardaki uygulamalarımız, budur. Başarılı bir uygulama olduğunu biliyorum."

"Bu yıl için Anadolu kırmızı sert buğdayın müdahale alım fiyatının, 2015 yılı ürünü için ton başına 862 Türk Lirası olarak belirlendiği" bilgisini paylaşan Bülent Arınç,  şöyle devam etti:

"Bu yüksek bir rakamdır. Şimdiden çiftçilerimize, özellikle hububat ekimi yapan çiftçilerimiz için çok hayırlı çok yüksek bir sonuç olduğunu biliyor ve onlara başarılar diliyoruz. Hayırlı olmasını diliyoruz. En son 2013 yılında belirlenmiş olan müdahale alım fiyatı ton başına 720 liraydı. Buna göre yüzde 20'lik bir artış söz konusudur. Ama bu artışa ayrıca ton başına verilen 50 lira prim mazot primi gübre tohum ve diğer destekler de dahil değildir. Ton başına yaklaşık 127 lira olan bu destekleri 862 liraya ilave ettiğimizde Anadolu kırmızı sert buğdayı için ton başına çiftçimiz 989 Türk Lirası gelir elde etmiş olacaktır."

Arpa, makarnalık buğday gibi ürünlerdeki artışların da her yıl uygulanan pariteye göre değerlendirileceğini belirten Arınç, bu konuyla ilgili ayrıntılı açıklamanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yapılacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Arınç, toplantıda ayrıca Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış gelişmelerle birlikte seçim sonrasının ele alındığını ifade ederek, "Sayın Başbakanımız parti iç kurullarda bunu fazlasıyla yaptı ve devam ediyor ancak tekrar Bakanlar Kurulumuzda özet olarak bu çalışmaların ne şekilde devam etiği ve bundan sonrası için neler olabileceği konusunda, Sayın Başbakanımızın arzları oldu. O konu üzerinde de bakan arkadaşlarımız düşüncelerini ifade ettiler" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Çankaya Köşkü Bülent Arınç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title