Haberler

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 15 yıl sonra bir ilke imza atarak bugün Bakanlar Kurulu'na başkanlık ediyor. Kritik toplantı 11:00'da başladı.

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla bugün ilk kez Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık ediyor. Toplantı saat 11.00'de başladı. Kritik toplantı, daha önce Milli Güvenlik Kurulu'nun gerçekleştirildiği salonda yapılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineye, değişen Cumhurbaşkanlığı teşkilat yapısı ve çalışma biçimini anlatması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı'nda, yatırımları izleme, dış ilişkiler, güvenlik başkanlıklarının da aralarında bulunduğu 12 yeni başkanlık oluşturulmuştu.

MASAYA YATIRILACAK KONULAR

Gündemdeki kritik konular da toplantıda ele alınacak. 'Paralel Yapı'yla mücadele, çözüm sürecinde gelinen son durum ve dış politika başlıklarının masaya yatırılması bekleniyor. Devam eden projeler ve yatırımlar da gündem maddeleri arasında.

13:30'DA YEMEK ARASI

Bakanlar Kurulu toplantısına saat 13:30'da yemek arası verilecek. Erdoğan, bakanlarla yemek yiyecek. Toplantının ardından, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir açıklama yapacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞKANLIĞINDAKİ 18'İNCİ BAKANLAR KURULU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önce eski cumhurbaşkanları Cemal Gürsel, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal ve Süleyman Demirel de Bakanlar Kurulu'na başkanlık etti. Erdoğan, çok partili hayata geçişin ardından Bakanlar Kurulu'na başkanlık eden altıncı cumhurbaşkanı oldu.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yedi defa başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu'nu, Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren dört, Dördüncü Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel, Altıncı Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk ve Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ikişer kez kendi başkanlığında topladı.

SON TOPLANTI 2000 YILINDA YAPILMIŞTI

Son toplantı, 12 Mayıs 2000'de, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin bitimine dört gün kala, Başbakan Bülent Ecevit'i veda ziyaretinin akabinde Başbakanlık Merkez Bina'da yapıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Demirel Cemal Gürsel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (34)

Anlayın Artık:

Cumhur Başkanın önceki Cumhurbaşkanları gibi, Bakanlar Kurulunu toplaması ve başkanlık etmesi, öncekilerde olduğu gibi bu ülkeyi bölmez devleti yıkmaz. Gereksiz kaygılanmaya gerek yok. Ancak en büyük tehlike pkknın paralel devlet yapılanmasına ve örgütlenmesine, Türkiyeyi tehdit ederek devam etmesidir. Bu Bakanlar kurulunda inşallah bu meseleyi çözerler ve tarihe geçerler.

23
18
yanıtYanıtla
laf olsun torba dolsun:

bazı camiilerde yolsuzluk , hırsızlık günahtır deniyormuş bu camilerin tespit edilmesi ve parelel ilan edilmesi için acil toplantı olabilir

11
26
yanıtYanıtla
TIRRSIK:

BBC, CNN, REUTERS, HEBTO KOYUNU OLACAGIMIZA AK PARTI KOYUNU OLMAYI TERCIH EDERIM!! EVET GURUR DUYUYORUM AK PARTILI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM RECEP TAYYIP ERDOGAN GIBI BIR LIDERI DESTEKLEMEKTEN GURUR DUYUYORUM MÜSLÜMAN TÜRK OLMAKTAN!!!

15
19
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR Lİ KIRO KÜRT SİBGATULLAH:

Eyyy ULU ÖNDERİM, eyyy ULU HAKANIM, eyyy DEVLET BAŞKANIM, eyyyy BAŞKOMUTANIM, ve BAŞ BUĞUM!Sizi Yüce yaratan korusun, kollasın, gözetsin ve 80 milyon Yüce Müslüman kahraman Türk milletine bağışlasın. Sizin Yüce Yaratan uar ve yardımcınız yolunuz açık bahtınız ak olsun. Sizi DÜNYA liderlerine ÖNDER, BİZİMKİLERE DE ÖRNEK kılsın der en derin saygılarımı sunar ARINÇ, GÖKÇEK, TOPBAŞ bey efendilerle birlikte ellerinizden öperim hepinize sayı ile en derin hürmetlerimi gönderirim.

6
27
yanıtYanıtla
MEDET:

bu akp karabasan gibi çoktu milletin üzerine. yalan, iftira, aldatma, takiyye, kapalı kapılar ardında pazarlıklar, yolsuzluk, hırsızlık, muta, kutsalla alay etme vb. saymakla bitiremeyeceğimiz günahlar. . .

24
8
yanıtYanıtla
Demokrat:

Ey salak koyunlar, demokrasiye, anayasaya, adalete, medeniyete ne gerek var demi? Yeter ki karılarınıza başörtüsü taktırın ve tahsilsiz alt tabaka kahramanınıza padişah havası yaşatın. Onursuz olmak be bel bükmek ne güzeldir, demi?

25
6
yanıtYanıtla
TIRRSIK:

ULU ÖNDERIMIZ SYN RECEP TAYYIP ERDOGAN, BU MEMLEKETIN SANA DAHA COK IHTIYACI VAR!! TC DEVLETININ GELMIS GECMIS EN BÜYÜK LIDERI SENIN HAKKINI NASIL ÖDER BU MILLET MERAK EDIYORUM?DAHA COK ISIMIZ VAR DAHA COK PISLIK VAR TEMIZLENECEK MEMLEKETI PISLIKLERDEN ANCAK SEN VE AK PARTI TEMIZLEYEBILIR BIZ MILLET OLARAK SONUNA KADAR YANINDAYIZ!!!!

5
24
yanıtYanıtla
MustimobilWeb@haberler.com:

Sn Rte neden sizi sevmiyorum beni depresyona sokuyorsunuz dediğim zaman yorumum hemen siliniyor yayınlanmıyor.Yoksa sayfa yöneticileri korkıyormu yoksa siz diktatörmüsünüz.Yoksa biz demokratik bir ülkede düşünce özgürlüğünün olduğu bir ülkede yaşamıyormuyuz.Ama unutmayın Rahmetli Menderesin zamanındada yüzde 40 lar50 ler vardı ama düştüğü zaman yüzde 1 i bile destek çıkmadı bu halka fazla güvenme sonuçta tek çıkarları boğaz tokluğu.Saygılar.

22
6
yanıtYanıtla
RAMİZ:

cumhurbaşkanımızı çekemiyenler çatlasın patlasın diyecem. Ama bakıyorum gerekyok zaten paramparça olmuşlar.

10
18
yanıtYanıtla
OSMANLI:

ne kadar hain var şu ülkede sonuna kadar RTE. . . .

6
15
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title