Haberler

Bakanlar İcraatlarını Değerlendirdi - Ömer Çelik

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in konuşması Bakanlar icraatlarını değerlendirdi- Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: - "Yassı Ada'nın mirasına sahip çıkmak, şehit başbakan ve bakanların mirasına sahip çıkmak benim bakanlığım dönemine vesile olduğu için Allah'a şükrediyorum"- "Etrafımızdaki 9 ülkede ağır kriz var. Siz bunların ortasındasınız. Buna rağmen hem gelen turist sayısındaki rakamları koruyabilmemiz hem de geliri korumamız ülkemiz açısından çok önemliydi" HAKAN ŞAHİN - ABDULGAFUR KILIÇ - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yassı Ada'nın mirasına sahip çıkmanın, bakanlığı dönemine denk geldiği için Allah'a şükrettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in konuşması Bakanlar icraatlarını değerlendirdi- Kültür ve Turizm Bakanı Çelik: - "Yassı Ada'nın mirasına sahip çıkmak, şehit başbakan ve bakanların mirasına sahip çıkmak benim bakanlığım dönemine vesile olduğu için Allah'a şükrediyorum"- "Etrafımızdaki 9 ülkede ağır kriz var. Siz bunların ortasındasınız. Buna rağmen hem gelen turist sayısındaki rakamları koruyabilmemiz hem de geliri korumamız ülkemiz açısından çok önemliydi" HAKAN ŞAHİN - ABDULGAFUR KILIÇ - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yassı Ada'nın mirasına sahip çıkmanın, bakanlığı dönemine denk geldiği için Allah'a şükrettiğini söyledi.Bakan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görev süresince gerçekleştirdikleri önemli icraatları ve öne çıkan hizmetleri değerlendirdi.Çelik, bakanlığı döneminde özellikle yazma eserlerin korunması, yazma eserler şifahanesinin kurulması ve eserlerin dünya standartlarında muhafaza edilmesi konularında çağ atlattıklarını belirtti.Bu yıl Türk sinemasının 100. yılı olduğunu hatırlatan Çelik, bakanlığın desteklediği hemen hemen her filmin ödül aldığını vurguladı.Türk sineması üzerinden tüm dünyayla konuştuklarına dikkati çeken Çelik, "Sinemaya aktardığımız kaynak, bakanlığın desteklediği hemen hemen her filmin ödül almış olması, Türk sineması üzerinden bütün dünyayla konuşabiliyor olmamız benim açımdan çok önemliydi" dedi.Dünyadaki krize rağmen Türkiye'nin turizm potansiyelini koruyabildiğini ifade eden Çelik, "Etrafımızdaki 9 ülkede ağır kriz var. Siz bunların ortasındasınız. Buna rağmen hem gelen turist sayısındaki rakamları koruyabilmemiz hem geliri korumamız ülkemiz açısından çok önemliydi" değerlendirmesinde bulundu.- "Çok gurur duyduğum bir şey"Yassı Ada'nın, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yapılandırılması projesi hakkında bilgi veren Çelik, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın fikri olduğunu anımsattı.Çelik, projenin, gurur duyduğu işlerden biri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Burası benim bakanlığıma bağlı. Dolayısıyla bakanlığım döneminde Yassı Ada'nın mirasına sahip çıkmak, şehit başbakanın ve şehit bakanların mirasına sahip çıkmak, bakanlığım dönemine vesile olduğu için Allah'a şükrediyorum. Bu çok gurur duyduğum bir şey. Aynı şekilde Şam'daki Osmanlı sancağının dünyanın her tarafını dolaştıktan sonra benim ellerime gelmesi, bakanlığım bünyesinde korunması, tabii ki çok gurur duyduğum işler."Bakan Çelik, Adana Müze Kompleksinin yapımı ile Anavarza ve Magarsus antik kentlerinin ortaya çıkartılması çalışmalarının da önem verdiği işler arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Çelik Ömer Çelik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title