Haberler

Bakanlar Eroğlu ile Bozdağ, Yozgat'ta

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye üzerinde hesap yapan, plan kuranlara, "Herkes bilsin ki ne hesap yaparsanız yapın, hükümeti, Meclis'i, falanları hesap ederek yapmayın, 79 milyonu hesap ederek yapın.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye üzerinde hesap yapan, plan kuranlara, "Herkes bilsin ki ne hesap yaparsanız yapın, hükümeti, Meclis'i, falanları hesap ederek yapmayın, 79 milyonu hesap ederek yapın. 79 milyon hükümet gibi hükümettir. 79 milyon Meclis gibi büyük bir meclistir. 79 milyon Cumhurbaşkanı gibi yiğit ve merttir, ölüme uçmayı her daim göze alır." dedi.

Bakan Bozdağ ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bozdağ, 15 Temmuz gecesi Pensilvanya'da bulunan terörist Fetullah Gülen'in talimatıyla, vatandaşların vergisiyle alınmış silahların, bombaların, helikopterlerin vatandaşların üzerine ölüm yağdırdığını, Meclis'in bombalandığını, Cumhurbaşkanının infaz edilmeye çalışıldığı, özel harekatın bombalandığını, vatandaşın üzerine tank sürüldüğünü anımsattı.

Milletin, ölüme gülerek koştuğuna dikkati çeken Bozdağ, tankın önüne çıkanın da kurşuna koşanın da ölmek niyetiyle gittiğini, yaşlıların, kadınların, kundaktaki bebekleriyle gece gündüz meydanlarda nöbet tuttuğunu dile getirdi.

Türk milletinin sineceğini sananların büyük bir karşı koyuşla karşılaştığına dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu millet, böyle bir şevkle Fetullahçı terörün karşısında durdu, huzuruna, istikrarına, Meclis'ine, Cumhurbaşkanına sahip çıktı, geçit vermedi. Bundan sonra Türkiye üzerinde hesap yapan, plan kuran herkes bilsin ki ne hesap yaparsanız yapın, hükümeti, Meclis'i, falanları hesap ederek yapmayın, 79 milyonu hesap ederek yapın. 79 milyon hükümet gibi hükümettir. 79 milyon Meclis gibi büyük bir meclistir. 79 milyon Cumhurbaşkanı gibi yiğit ve merttir, ölüme uçmayı her daim göze alır. 79 milyon her daim nöbettedir, ayaktadır. Aziz milletimiz, 15 Temmuz'da yine istiklal ve istikbal mücadelesi verdi, büyük bir destan yazdı. Bozok yaylasının yiğit insanlarına teşekkür ediyorum, verdiği şehitler, gaziler için teşekkür ediyorum. Bu alçaklığı yapanlardan her tür hesap sorulacaktır. Milletin yargısının önünde bunlar hesap verecektir. Nereye giderlerse gitsinler, onları bulacağız. Hangi deliğe girerlerse girsinler o delikten bulacağız, çıkaracağız, Türkiye'ye getirip yargıya teslim edeceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bu millet, bu devlet büyüktür. Bu milletin büyüklüğünü hesap edemeyenler millete çarpılmış ve geri geri kaybetmişlerdir, yıkılmışlardır. Bundan sonra da aynısı olacaktır, yeter ki biz bir olalım, diri olalım, kardeş olalım."

"Darbe başarılı olsa zil takıp oynayacaklardı"

Türkiye'nin demokrasiye verdiği değeri görmeyen ülkeler olduğuna işaret eden Bozdağ, demokrasi ve hukuk devleti terimleri üzerinden Türkiye'yi eleştirdiklerini belirtti.

Türk milletinin demokrasiye sahip çıkışının tüm dünya tarafından görülmesi gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Onlara soruyorum, hangi batı ülkesinde Türk milleti gibi demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıp tankların altına yatıldı? Hangisinde kurşun sıkan silahlara koşuldu? Böyle demokrasiye, hukuka sahip çıkan AB içinde, ABD'de bir millet var mı? Başka yerde olsa kahraman ilan ederler. Ama şimdi bunlar darbecilere ne olacak, onun telaşına kapılmışlar. Yahu hukuka sahip çıkan, demokrasiye sahip çıkan, dahası AB'nin değerlerine sahip çıkan Türk milletinin kahramanlığını niye övmüyorsunuz, niye şapka çıkmıyorsunuz? 'Bunlar bizim değerlerimize sahip çıktılar, Türkiye'de artık millet demokrasinin sahibidir, demokrasinin tehdit altında olma ihtimali yoktur' diye niye takdir etmiyorsunuz? Emin olun, darbe başarılı olsaydı zil takıp oynayacaklardı. Çünkü kullanacakları alçaklar gelecekte Türkiye'yi yeniden köleleştirmek için fırsat bulmuş olacaklardı. Bu devleti, milleti yüz yıl geriye götüreceklerdi. Dik duran bir Türkiye, dik duran bir millet, dik duran bir Cumhurbaşkanı değil, onun yerine onların emir komutası altında köleleştirilmiş bir millet bulmayı hesap ediyorlardı ama bunlar tarihe baksınlar, bu milleti yedi düvel işgal etti, başaramadı, FETÖ'nün köpekleriyle mi başaracaksınız? Yok, yapamayacaklar bunu."

Bakan Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu da Türkiye'deki siyasi istikrarda milletin payının bulunduğunu, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde de Türk milletinin dimdik ayakta durduğunu, büyük kahramanlık sergilediğini vurguladı.

Bakan Bozdağ'ın, darbe gecesi TBMM'de yaptığı konuşmaya değinen Eroğlu, "Yozgat'ımızın yiğidi TBMM'deydi o gün. Yozgat'ın gür sedasıyla 'Bunlara bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.' diye kükredi. Bir destan yazdı, kendisine teşekkür ediyorum. Bunlar, hak ettikleri cezaları en ağır şekilde görecektir. Bu bayrak, ilelebet dalgalanacaktır. Türkiye, daha çok büyüyecek. Bugün gördüğümüz pek çok terör örgütünü maşa olarak kullanan ülkeler tarih sayfasından silinecek ama Türkiye küresel bir güç olacak." diye konuştu.

Yozgat için Bakanlığının yaptığı projeler hakkında da bilgi veren Eroğlu, Yozgatlıların büyük heyecanla beklediği Yerköy'e yapılacak İnandık Barajı'nın projelerini bitirdiklerini, 2017 yatırım programına koymayı hedeflediklerini, barajın 80 bin dekar alanı sulayacağını bildirdi.

AK Parti hükümetlerinden önce Yozgat'ın unutulmuş bir il olduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Yozgat'ı doğa ve yayla turizmine açacağız. İçme suyu problemini çözdük. İnşallah önümüzdeki cuma günü Cemil Çiçek Barajı'ndan ilk suyu vereceğiz. Bu arada Yozgat'ın nüfusunun artması çok önemli. Afyonkarahisar Belediye Başkanımız nikah kıyarken sorar, 'Cumhurbaşkanı mı tarifesi istersin, Bakan tarifesi mi istersin.' diye. Ben en az 5 çocuk dediğim için çiftler, 'Aman aman, Cumhurbaşkanı tarifesi olsun.' diyorlar. Nasıl olsa burada su da var, en az 5 çocuk istiyoruz. Bütün orman köylerini kırsal kalkınma kapsamına aldık. Orada gelir getirici türler yetiştiriyoruz. Köy yanındaki bir alanı hane başına taksim ediyoruz. Gelir getirici ceviz, badem ne gerekiyorsa dikiyoruz. 3 yıl bakımı, masrafı bize ait, 49 yıl geliri size ait. Her şey millet için. 49 yılı az gören var. Sayın Bakanım, bunu kanunla 99 yıla da çıkarırsa mesele yok."

Konuşmaların ardından Akdağmadeni ilçesindeki Bahçecik Barajı'nın temel atma töreni telekonferansla gerçekleştirildi.

Ayrıca orman köylerindeki vatandaşlara gelir getirecek ürünlerin arsalarının kurası çekildi, vatandaşlara fidan dağıtıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu Bekir Bozdağ Türkiye Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
title