Haberler

Bakanlar Elvan ve Çelik Mersin'de

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'in sanayi ve ticaret şehri olmasının yanı sıra önemli bir tarım kenti de olduğunu vurgulayarak, "Tarımsal alanda inanılmaz bir potansiyeli var. Hangi tarafa bakarsanız bakın, ister bitkisel üretime bakın, ister hayvancılığa bakın Mersin'in Türkiye sıralamasında önlerde yer aldığını görüyorsunuz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'in sanayi ve ticaret şehri olmasının yanı sıra önemli bir tarım kenti de olduğunu vurgulayarak, "Tarımsal alanda inanılmaz bir potansiyeli var. Hangi tarafa bakarsanız bakın, ister bitkisel üretime bakın, ister hayvancılığa bakın Mersin'in Türkiye sıralamasında önlerde yer aldığını görüyorsunuz." dedi.

Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret ederek, kent hakkında bilgi aldı.

Elvan, yaptığı konuşmada, Mersin'de tarım potansiyelinin değerlendirilmesi, hayvancılık alanında ilave neler yapılabileceği, tarım alanındaki potansiyelin nasıl harekete geçirilebileceği konusunda Bakan Çelik ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, bu çerçevede kendisinin kente geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun kentte bazı programlara katıldığını anımsatan Elvan, barajlar, göletler ve sulama alanlarına yönelik çok kapsamlı bir çalışma yapıldığını aktardı.

Elvan, şu anda kentte bu alanda ciddi bir hareketlenme başladığını ifade ederek tarım alanında da Çelik'in pratik çözüm üreten, sorunu anında çözen çok değerli bir bakan olduğunu kaydetti.

Bugünkü programlarda tarım ve hayvancılıkla ilgili konuların daha detaylı değerlendirileceğini anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Evet Mersin bir sanayi kenti, ticaret kenti, bir deniz şehri ama aynı zamanda da önemli bir tarım kenti. Tarımsal alanda inanılmaz bir potansiyeli var. Hangi tarafa bakarsanız bakın, ister bitkisel üretime bakın, ister hayvancılığa bakın Mersin'in Türkiye sıralamasında önlerde yer aldığını görüyorsunuz. Birçok üründe birinciliğini koruyan bir ilimiz. Dolayısıyla bu alanlarda neler yapabiliriz, verimliliğimizi nasıl ve ne şekilde artırabiliriz, çiftçimizin cebine girecek olan parayı, ekonomik durumlarını nasıl daha fazla güçlendirebiliriz, firmalarımızın, çiftçilerimizin rekabet güçlerini nasıl ve ne şekilde artırabiliriz, bunların hepsini konuşacağız."

Elvan, Mersin'in muz, çilek ve limon üretiminde birinci sırada olduğunu, hayvancılıkta da ön sıralarda bulunduğunu vurgulayarak, "Biz bir reform hükümetiyiz. Bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın önümüzdeki günlerde çok ciddi reformları olacak. Türkiye'de tarımı güçlendiren, hayvancılığı güçlendiren ciddi çalışmalar yapıyor bakanlığımız." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de yoğun bir şekilde bölge toplantıları yaptıklarını anımsatarak, bu kapsamda kentleri ziyaret ederek bitkisel ve hayvansal üretimi yerinde gözlemlemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Mersin'e de bu kapsamda geldiklerini belirten Çelik, "Mersin birçok özelliği olan şehrimiz. Bir huzur ve kardeşlik şehri her şeyden önce. Aynı zamanda tarım potansiyeli de yüksek olan bir kent. Çok gözardı edilse de turizm açısından da son derece önemli bir şehir. Bu yönüyle Mersin'de olmaktan son derece memnunum." dedi.

Vali Özdemir Çakacak ise ziyaretlerinden dolayı Elvan ve Çelik'e teşekkür etti.

Kaynak: AA / Politika

Faruk Çelik Türkiye Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title