Haberler

Bakanlar Eker ve Eroğlu Diyarbakır'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "(HDP Fethiye İlçe Başkanlığı açılışındaki gerginlik) Bunlar demokrasiye atılmış hançerlerdir, asla doğru değildir.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Fethiye İlçe Başkanlığı'nın açılışı sırasında yaşanan gerginliği ilişkin, "Bunlar demokrasiye atılmış hançerlerdir, asla doğru değildir. Şiddetle reddediyoruz. Hem içeride hem dışarıda demokratik açılımı engellemek isteyen güçler var. Onların provokasyonuna gelmemek lazım" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberlerinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz ile Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

Bakanlar Eker ve Eroğlu, valilikte düzenledikleri basın toplantısında, Diyarbakır'a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdiler.

Bakan Eker, yer yüzünde tarımın ilk yapıldığı yer olan bölgenin aynı zamanda buğdayın, bakliyat ve zeytin başta olmak üzere çok sayıda ürünün de ana vatanı olduğunu söyledi.

12 bin yıldır tarımın yapıldığı bölgede verimi artırmanın yolunun daha çok alanın suya kavuşturulmasıyla mümkün olacağını dile getiren Eker, şöyle konuştu:

"Baraj sularının 4 milyon dönüm alana taşınması için çok önemli 2 proje yürütülüyor. Sulanabilir arazimizin hala yüzde 20-25'i sulanabiliyor. Silvan Barajı ile 2.5 milyon dönüm, Kralkızı ve Dicle barajlarının sulama kanallarıyla da 1.5 milyon dönüm olmak üzere 4 milyon dönüm sulamaya açılacak."

Bakan, Diyarbakır'da kayıtlı 42 bin çiftçiye hükümetleri döneminde 2.2 milyar lira üretim desteği sağladıklarını sözlerine ekledi.

"Sulama yatırımlarında 13 kat artış oldu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, yakın bir gelecekte dünyadaki en önemli sektörün gıda arzı ve gıda güvenliği olacağını bildirerek, Türkiye'nin buna hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

GAP bölgesini gıda üretim ve ihracat üssü haline getirmek istediklerini, sulama olmadan yeterli miktarda ürün elde edilmeyeceğini kaydeden Eroğlu, bu nedenle baraj ve gölet yapmak için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

GAP Eylem Planı'nın 2008 yılında Başbakan Erdoğan tarafından Diyarbakır'da açıklandığını anımsatan Eroğlu, "Ondan sonra sulama yatırımlarında 13 kat artış oldu"  diye konuştu.

- "Diyarbakır'a 28 tesis daha kazandıracağız"

Eroğlu, bugün Diyarbakır'da katılacakları törende 3 tesisin açılışının yapılacağını, 7 dev tesisin ise temelinin atılacağını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünkü 10 tesisin yatırım değeri 385 milyon liradır. Diyarbakır'a 28 tesis daha kazandıracağız. Bunların maliyeti 2 milyar 285 milyon liradır. 28 tesisin 22'si DSİ'ye aittir. Bunun 11'i sulama, 4'ü baraj, 2'si içme suyu tesisi ve 3'ü de dere ıslahıdır. Bu tesisler sayesinde 1 milyon 433 bin dekar arazi modern sistemle sulamaya açılacaktır. Ergani ilçesinin de 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak."

Orman Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılında Diyarbakır'da 2 milyon fidan dikeceğini, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ise 4 Otomatik Meteroloji Gözlem İstasyonu'nu (OMGİ) hizmete açacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Diyarbakır en büyük yatırımları alan bir ilimizdir. 11 yılda 14,5 milyar yatırım almış, bu görülmemiş bir yatırımdır. Diyarbakır çok büyük yatırım alıyor. Sayın başbakan projeleri destekliyor ve yakından takip ediyor" ifadesini kullandı.

Fethiye'deki gerginlik

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin Fethiye'de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanlığı'nan açılışı sırasında yaşanan gerginlik ile ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:

"Bunlar demokrasiye atılmış hançerlerdir. Asla doğru değildir, şiddetle reddediyoruz. Hem içeride hem dışarıda demokratik açılımı engellemek isteyen güçler var. Onların provokasyonuna gelmemek lazım. Bu şekilde tahriklere kapılmak yanlış olur, yapanlar gerekli cezayı bulur. Çözüm süreci çok iyi şekilde yürüyor, herkes memnun ve mutlu. Dolayısıyla bunu bozmak isteyenlere bu millet asla fırsat vermeyecektir." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Mehdi Eker Veysel Eroğlu Diyarbakır Fethiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title