Haberler

Bakanlar, Cuma Namazını Türk Kızılayı ve Afad Tarafından Hazırlanan Çadırlarda Kıldı (2)

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması- Madende mahsur kalan işçilerin yakınları, bakanlar ve çalışanlardan bazıları, cuma namazını Türk Kızılayı ve AFAD tarafından hazırlanan çadırlarda kıldı- Karaman Müftüsü Değirmenci: "Ocakta kalan kardeşlerimiz için bugün dünyanın her tarafında, Türkiye'nin her köşesinde her cami ve mescidinde dualar yapılıyor.

Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması- Madende mahsur kalan işçilerin yakınları, bakanlar ve çalışanlardan bazıları, cuma namazını Türk Kızılayı ve AFAD tarafından hazırlanan çadırlarda kıldı- Karaman Müftüsü Değirmenci: "Ocakta kalan kardeşlerimiz için bugün dünyanın her tarafında, Türkiye'nin her köşesinde her cami ve mescidinde dualar yapılıyor. O duaları rabbin kabul eylesin"- "Biz biliyoruz ki bir takım eksikliklerin, musibetlerin başımıza gelmesiyle bir imtihan olunuyoruz. O imtihanda başarıya ulaşabilmek için sabredenleri müjdele buyuruyor Allah-ü Teala Hazretleri. Biz de sabır göstereceğiz"KARAMAN (AA) - Ermenek ilçesinde, işçilerin mahsur kaldığı maden ocağının önüne Türk Kızılayı ve AFAD tarafından kurulan çadırlarda cuma namazı kılındı.Türk Kızılayı ve AFAD çadırları, iş makinelerinin maden ocağının önündeki bir düzlüğü düzenlemesiyle oluşturuldu. İki çadırın içine de ses sistemi kuruldu.Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci'nin kıldırdığı namazda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da vatandaşlarla birlikte saf tuttu.Değirmenci, okuduğu hutbesinde, Hazreti Muhammed'in hayatına bakıldığında iyilikler ve güzelliklerin yanında sıkıntıların da olduğunu ifade ederek, bunların birer imtihan olarak algılanması gerektiğini belirtti.Bu imtihanlardan birlik ve beraberlik içerisinde çıkılabileceğini vurgulayan Değirmenci, şöyle dedi: "Biz biliyoruz ki bir takım eksikliklerin, musibetlerin başımıza gelmesiyle bir imtihan olunuyoruz. O imtihanda başarıya ulaşabilmek için sabredenleri müjdele buyuruyor Allah-ü Teala Hazretleri. Biz de sabır göstereceğiz. Bu dünyada Allah-ü Teala Hazretlerine kul olarak, kulluğumuzun bilinci içerisinde kolaylıkta ve zorlukta Allah-ü Teala Hazretlerini anarak, o na güzel yardımcıdır diye bilirsek, Allah da bize hiçbir zaman yardımını esirgemeyecek."Tüm dünyada ve Türkiye'de madendeki işçiler için dualar edildiğine işaret eden Değirmenci, "Bölgenin ve memleketimizin her tarafından kardeşlerimiz buraya koşuyorlar. Bir musibete isabet ettiği için bu kardeşlerimizin yanında oluyorlar. Devlet erkanımız olsun, sivil toplum kuruluşlarımız olsun, inşallah Rabbimin müjdelerine nail olacaklardır. Rabbim burada emeği geçen kardeşlerimize kolaylıklar ihsan eylesin. Ocakta kalan kardeşlerimiz için bugün dünyanın her tarafında, Türkiye'nin her köşesinde her cami ve mescidinde dualar yapılıyor. O duaları Rabbim kabul eylesin. Bu mübarek hutbe saatinde Rabbim tüm kardeşlerimize yardımcı olsun" ifadelerini kullandı. -

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Ermenek Karaman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title