Haberler

Bakanlar Çelik ve Eroğlu, Adana'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Orman köylüsü artık orman işletmelerinin hasmı değil hısımıdır.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orman köylüsü artık orman işletmelerinin hasmı değil hısımıdır. Bozuk orman arazileri ya da köylere yakın yerlerdeki arsaları köylülere tahsis ediyoruz" dedi.

Temel atma ve açılış törenine katılmak üzere Adana'ya gelen Eroğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenledi.

Çelik, yerel seçimle birlikte Türkiye'de demokrasi şöleninin başlayacağını söyledi.

Hükumetin seçimle alakalı olağanüstü faaliyete girişmediğini anlatan Çelik, "Popülizme kaçmadan, rehavete kapılmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlıklarımızın Adana'ya verdiği önem ortadadır. Yapılan hizmetlerle ilgili broşür hazırlarken bizim bile farkında olmadığımız büyük eserlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bunda başta Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın büyük katkısı vardır" diye konuştu.

Eroğlu ise İmamoğlu ilçesinde 130 milyon liralık 10 tesisin temelini atmak için Adana'ya geldiklerini anımsattı.

Söz konusu yatırımların Adana için önemine değinen Eroğlu, "Temel atılırken açılış tarihi ve saatini de açıklayacağız. Bu bizim hükumetimiz tarafından yapılan bir uygulama. Çünkü zamanla yarışıyoruz. 11 Mayıs'ta geldiğimizde 29 müjde vermiştim. Bunların hepsi yapılıyor. Bu gelişimde ise 28 müjdeyle geldim. 9 ayda Adana'ya verdiğimiz müjde sayısı 57'ye yükselirken bakanlığımız Adana'ya 675 milyon liralık yatırım yapacak" dedi.

Hükümet olarak verdikleri her sözün arkasında durduklarını dile getiren Eroğlu şunları kaydetti:

"Bakanlık olarak 2014-2015-2016 senelerini orman ve su yatırımlarında hamle yılı ilan ediyoruz. Biz sözünün eri bir hükumetiz. Yapamayacağımız hiçbir şey için söz vermeyiz. Orman köylüsü artık orman işletmelerinin hasmı değil hısımıdır. Bozuk orman arazileri ya da köylere yakın yerlerden arsaları köylülere tahsis ediyoruz. O alanda ne yetişiyorsa onu ekiyoruz. 3 yıllık bakımını da biz karşılıyoruz. Kura sonucu belirlenen parselleri köylülerimize ücretsiz veriyoruz. O parselin gelirinin tamamı köylülere kalma şartıyla sertifika veriyoruz."

Eroğlu, Adana'nın turizm açısından gelişmesi için de çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Turizmde artık denizden yayla ve doğa turizmine doğru bir yönelim olduğunu anlatan Eroğlu, "Adana'da doğa turizmini geliştirmek adına bir master plan hazırlıyoruz. Ön çalışmaları başladı. Adana'da müthiş bir tabiat var. Bunu mutlaka değerlendirmek gerek" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, hükumet olarak Adana'ya 11 yılda 14 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Bal ormanları kuruluyor

Organik bal üretimi amacıyla bal ormanları kurduklarını belirten Bakan Eroğlu, "Eskiden arıcılar ormanlara sokulmuyordu. 2007'de arıcılar bu konuyla ilgili bana geldi. Meğerse ilgili kanunda 'Ormanlık alana hiçbir hayvan giremez' diye bir madde var. Arı da bir hayvan olduğu için arıcıların ormana girmesine izin verilmiyordu. Konuyla ilgili 16 maddelik bir genelge hazırladık. Bu sayede ülkemiz dünyada bal üretiminde ikinci sıraya geldi" şeklinde konuştu.

Solaklı Vadisi

Trabzon Solaklı Vadisi'de yapılması planlanan hidro elektrik santrallerinin yapımı için doğaya zarar verildiği iddialarının hatırlatılması üzerine Eroğlu, şöyle konuştu:

"Solaklı Vadisi'ni baştan sona ele aldık. O lafları söyleyenler oradaki köylüler değil. Ben o bölgeye 3 kez gittim. Hatta Uzungöl etrafında yaşayanlar bizden bölgeye daha fazla tesis yapmamızı istediler. O civardaki bütün vatandaşlarla görüştüm. Siz de gidin ve oturanlardan bilgi alın. Dışarıdan gelenler belli maksatlarla bu tür haberleri çıkarıyor. Emin olun Solaklı'da yaşayanlar daha mutlu." - Adana

Kaynak: AA / Politika

Veysel Eroğlu Ömer Çelik Solaklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title