Haberler

Bakanlar Ala, Yılmaz ve Çelik Ağrı'da

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "İnsanların özgür iradeleriyle vermedikleri bir oyun ne temsil gücü olur ne değeri olur.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "İnsanların özgür iradeleriyle vermedikleri bir oyun ne temsil gücü olur ne değeri olur. Hiçbir şekilde değerli değildir. Değerli olan insanların özgür iradeleriyle, hiçbir baskı altında kalmadan ortaya koydukları tercihtir" dedi.

Seçim çalışmaları ve çeşitli ziyaretler için Ağrı'ya gelen Bakan Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti İl Başkanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıktığını belirterek, seçim sonuçlarının tekrar hayırlı olmasını diledi.

Ağrı'da arzu olmayan şekilde seçimlerin yenileceğini, bu kararın hükümetin veya idarenin verdiği bir karar olmadığını, tamamen yargının aldığı bir karar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Seçimlerin özgür bir ortamda ve vatandaşlarımızın iradelerini sandığa yansıtmaları için her türlü imkanın sağlandığı bir ortamda yapılması bizim temel politikamızdır" diye konuştu.

Yılmaz, hiçbir zaman vatandaşın baskı altında, korkarak, ürkerek oy kullandığı bir ortamı arzu etmediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunun zaten bir değeri de olmaz. İnsanların özgür iradeleriyle vermedikleri bir oyun ne temsil gücü olur ne değeri olur. Hiçbir şekilde değerli değildir. Değerli olan insanların özgür iradeleriyle hiçbir baskı altında kalmadan ortaya koydukları tercihtir. O tercihe hepimiz saygı duyarız. Bu hangi yönde tecelli ederse etsin, hangi parti yönünde tecelli ederse etsin biz o tercihe saygı duyarız. Her zaman böyle olduk bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğiz. Öncelikle bu seçimin özgür bir ortamda bütün partilerin katkısıyla tabii bütün siyasi görüşlerin katkısıyla özgür bir ortamda, rahat bir ortamda, halkın hiçbir endişeye kapılmadan seçmenin gidip oy verdiği bir seçim olmasını temenni ediyorum. Bizim arzumuz budur, tüm çabamız da bu yöndedir."

Bakan Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Tabii bu istenmeyen bir durum ama bir taraftan da bu seçim Ağrı için bir fırsat. Aslında bu tür seçim yenilemeleri ister istemez demokratik bir ortamda ilgiyi belli illere yoğunlaştırıyor. Bence Ağrı ilimiz için aynı zamanda bir fırsat. Tanıtım açısından, Ağrı'nın meselelerini çok daha geniş çerçevede ele almak, tartışmak ve ilgilenmek bakımından da gerçekten bir fırsat. Bunu da inşallah en iyi şekilde değerlendirmiş oluruz. Ağrı önemli bir ilimiz. Değer verdiğimiz, önem verdiğimiz, her fırsatta gelmeye çalıştığımız, sorunlarıyla ilgilendiğimiz bir ilimiz."

"Çözüm süreci aynı zamanda refah sürecidir"

Yılmaz, çözüm sürecinin sadece siyasi bir süreç olmadığını, aynı zamanda bir refah ve kalkınma süreci olduğuna vurgu yaparak, "Çözüm sürecinin getirdiği huzur ortamında sadece siyasi anlamda değil ekonomik anlamda da bu yörelerimizin potansiyelinin harekete geçtiğini görüyoruz" dedi.

Son 10 yılda AK Parti olarak bölgeye ciddi yatırımlar yaptıklarını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"2002-2003 yılında Ağrı'ya yıllık olarak verilen kamu yatırımı ödeneği sadece 24 milyon TL'ydi. Geçen sene 277 milyon TL oldu. Reel fiyatlarla enflasyondan arındırılmış fiyatlarla 11 kat artış oldu kamu yatırımlarında. Bu açık bir şekilde buraya verdiğimiz önemi gösteriyor. Sadece KÖYDES için son 10-11 yılda verdiğimiz ödenek 211 milyon TL. Buna ilave birtakım ekstra son üç yılda verdiğimiz kaynakları katmıyorum. Ağrı'da 350 kilometrenin üzerinde sıcak asfalt yol yaptık. Bu sadece Ağrı için değil Türkiye için de gerçekten örnek bir çalışma oldu. SODES kapsamında 252 projeye 30 milyon TL Ağrı'da kaynak verdik. Serhat Kalkınma Ajansımız kanalıyla sadece Ağrı'da 63 tane kalkınma projesine 13 milyon TL hibe desteği verdik. 21 tane de doğrudan faaliyet desteğini bu vesileyle ele almış olduk."

-"Yatırımlarımız için güven ortamı şart"

Yılmaz, kalkınma denilen sürecin sadece kalkınma yatırımlarıyla gerçekleşebilecek bir hadise olmadığını, özel sektör, yerel yönetim ve sivil toplumun da olması gerektiğine dikkati çekti.

Ağrı Belediyesi'nin son 5 yılda yaptığı politikaların son derece önemli olduğunu kaydeden Yılmaz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Belediyemiz popülist politika yapmadı, Ağrı'nın geleceğine yatırım yaptı, yer altına yatırım yaptı. Belki bu toz, toprak, çamur oluşturdu, vatandaşımızda birtakım tepkiler doğal olarak oluştu fakat inanın biz bunları yapmasak Ağrı'nın geleceğini de kurtaramazdık. Şimdi üst yapıya yatırım yapma dönemi. Önümüzdeki dönem biz istiyoruz ki Ağrı'yı üst yapı olarak da çok daha iyi bir noktaya taşıyalım. Merkezi idare ve yerel yönetim el ele vererek, uyum içinde projelerimizi hep birlikte gerçekleştirelim istiyoruz. Belediye başkanımız son 5 yılda bir tecrübe kazandı hem projelerde hem de halkla ilişkilerde. İnşallah bu tecrübeyle önümüzdeki dönem el birliğiyle bütün kurumlarımızla birlikte Ağrı'ya hizmet edeceğiz. Ağrı'yı çok daha iyi bir noktaya taşımamız gerekiyor."

Yılmaz, komşu ülkelerle ticaret halinde olmadan bu bölgelerin kalkınmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, İran ile bu bölgenin ilişkilerinin önemli olduğunu kaydetti.

Ortak Organize Sanayi Bölgesi projesi üzerinde de çalıştıklarını anlatan Yılmaz, "Bu sadece bizim kararımızla olacak bir şey değil iki ülkenin uzlaşmasıyla detaylarını çalışıyoruz. İnşallah uzlaştığımız anda bu çalışmalar somut olarak da başlamış olacak. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne büyük yatırımlar yaptık. Çok güzel bir kampüsü olan, 11 bin öğrencisi olan bir üniversitemiz oldu. Sadece bu üniversiteye, kamu olarak, hayırseverlerin desteği, devlet olarak, hükümet  olarak bizim verdiğimiz para 110 milyon TL'yi geçti. Ağrı bir üniversite şehri oldu artık. Daha da ileriye gitmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız."

"Bu memleketin asıl sahibi vatandaştır"

Bakan Çelik de Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Ağrı'da da memleketin gerçek sahiplerinin ayağına geldiklerini belirterek, "Türkiye'nin gerçek sahibi ne birtakım çıkar gruplarıdır ne birtakım dar ilişkilere sahip siyasi güç odaklarıdır ne de hepimizin öteden beri bildiği nüfus gruplarıdır. Bu memleketin asıl sahibi vatandaştır" diye konuştu.

Türkiye'nin patronunun ve sahibinin vatandaş olduğunu, Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Ağrı'da da ne olacağına, Ağrı'nın geleceğinin ne olacağına yine vatandaşın karar vereceğini dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımızla konuşacağız. Bundan sonrasında Ağrı'ya ne yapabileceğimizi doğrudan kendilerinden dinleyeceğiz. Şunun kesinlikle bilinmesini istiyoruz ki buraya çok önem veriyoruz. Buranın bugünden 2023'e başka bir ivmeyle daha büyük bir koşuyla gitmesini istiyoruz. Hepimiz pek çok projeye sahibiz Ağrı için. Hepsinin gerçekleşmesini istiyoruz. Türkiye'nin geldiği noktada artık sadece merkezi yönetimin bir yere ilgisi yetmiyor. Orada vizyon sahibi, hakikaten merkezi yönetimin ilgisini o il için katma değere dönüştürecek güçlü yerel yönetimler gerekiyor."

Bakan Çelik, Ağrı'da AK Partili yerel yönetimin olmasını önemsediklerini, bunu Ağrı'nın geleceği için önemsediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bu projeler bir an evvel hayata geçsin istiyoruz. Türkiye 100 yılda yürünmeyecek mesafeyi 10 yılda yürümüştür, demokratikleşmiştir, dünün yasaklarını ortadan kaldırmıştır. Dün Türkiye'de Kürtlere, dindarlara ve demokrat kesimlere ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapılıyordu, AK Parti geldikten sonra şunu deklare etmiştir, Türkiye'de geçmişte yasaklanan kim varsa hepsi birinci sınıf vatandaştır. Bu vizyonu, iradeyi AK Parti ortaya koymuştur. Bununla da kalmamış cuntalarla darbelerle mücadele etmiştir. Bu da kalmamış Türkiye'nin kötü yönetilmesiyle mücadele etmiştir. Biz Ağrı'ya minnettarız. Bütün Ağrı halkına hangi partiden olursa olsun şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. Ağrı'nın Türkiye'de gerçekleşen sessiz devrime verdiği desteği biliyoruz. Bu sessiz devrime Ağrılı'ların verdiği destek olmasaydı bu büyük vizyon eksik kalacaktı. Şimdi de istiyoruz ki bunu bugünden itibaren daha büyük bir koşuyla gerçekleştirelim."

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da Ağrı'nın AK Parti'nin kuruluşuyla çok ciddi hizmetler aldığını belirterek, hükümetlerinin ilk günden bugüne kadar Ağrı'ya destek ve katkı verdiğini kaydetti.

Ağrı'nın kamudan aldığı yatırım bakımından 81 il arasında 26'ıncı sırada yer aldığını, bunun nüfusa bölündüğü takdirde Ağrı'nın ilk ona girebilecek pozisyonda bir il olabileceğini anlatan Aydın, "Düne kadar birçok iktidar birçok hükümet geldi geçti, Ağrılı'ların rüyası olan birçok hizmeti AK Parti iktidarı gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

- Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Cevdet Yılmaz Ömer Çelik Efkan Ala Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title