Haberler

Bakanın Seks Skandalı

Savunma Bakanı, Aldatınca Karısı Tarafından Evden Kovuldu, Kışlada Yaşıyor

Hollanda Savunma Bakanı'nın eşini, yanında çalışan bir kadın ile aldatması ülke gündemine bomba gibi düştü. Aile ve geleneklere önem veren Hristiyan Demokrat Partili Jack de Vries, 2 çocuğunun annesi eşi tarafından evden kovulunca kışlaya taşındı

Dünyanın en liberal ve özgürlüklere saygılı ülkelerinden biri olan Hollanda, son yılların en büyük skandalını yaşıyor. Seks skandallarının seyrek görüldüğü ülkede, Hristiyan Demokrat Partili Savunma Bakanı'nın eşini, birlikte çalıştığı bir kadın asker ile aldattığının ortaya çıkması büyük tartışma yarattı. RTL Boulevard programı tarafından ortaya çıkarılan habere göre evli ve 2 çocuk sahibi Jack de Vries, ordu konusunda danışmanı Melissa Goede ile birkaç ay önce gizli aşk yaşamaya başladı. Eşi Harriet de Jong, kocasının bu ilişkisini öğrenince bakanı kapının önüne koydu. Gidecek bir yeri olmayan Vries de çareyi başkent Amsterdam'daki Frederick Askeri Kışlası'na taşınmakta buldu. İlişki basına yansıyınca bir açıklama yapan bakan, "Özel bir meseleye iyi bir çözüm bulmak için biraz zaman geçirmek istiyorum" diyerek iddiaları kabul etti.

Yasak aşk, ülkede büyük bir tartışma da başlattı. Asker sendikası AFMP/FNV Başkanı Wim van den Burg, "Kendisi aile ve ahlâk üzerine konuşmalar yapan bir isim. Şimdi karısının arkasından iş çevirdiğini, sevgilisini yurtdışı gezilerine götürdüğünü öğreniyoruz. Burada bir sorun olduğunu aşikâr" diye konuştu.

'Özel hayat değil, bakanlığı ilgilendiriyor'

Savunma Bakanlığı Çalışanları Sendikası VBM/NOV Başkanı Jean Debie de De Telegraaf gazetesine yazdığı makalede "Bu ilişki sadece bir özel hayat meselesi değildir. Savunma Bakanlığı'nın kurallarına göre, kurum içinde birlikte olanlar bunu üstlerine bildirmek zorunda. Bakan bunu yapmadığı için, artık hiçbir çalışandan bunu bekleyemez" dedi. Partisi de Vries'e sırtını döndü. Hristiyan Demokratlar, 9 Haziran'daki seçimler öncesi bakandan istifa etmesini istedi.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title