Haberler

Bakan Zeybekci, 'Zeybek Oynama' Sözünü Tuttu

Güncelleme:

Nihat Zeybekci, yerel seçimlerin ardından memleketi Denizli'ye giderek partisinin en çok oy aldığı Çameli'de seçim zaferini Zeybek oynayarak kutladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yerel seçimlerin ardından memleketi Denizli'ye gelerek partisinin en çok oy aldığı Çameli İlçesi'nde seçim zaferini Zeybek oynayarak kutladı. Gazetecilerin Türk Lirası'nın değerlenmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, "Dış ticaret açığımızın beklenenden daha fazla daralacağını ve Türkiye'nin buradan çok fayda sağlayacağını göreceğiz. Dış ticaret açığının daralmasıyla, cari açıktaki yüzde 6.5 seviyesindeki 2014 hedefini belki de 6'nın da altına indiğini göreceğiz" dedi.

Yerel seçimlerin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin yüzde 67'yle en çok oy olarak Ak Partili Belediye Başkan Adayı Cengiz Aslan'ın seçildiği Çameli İlçesi'ni ziyaret etti. Bakan Zeybekci'ye Ak Partili Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak ile Vali Abdülkadir Demir ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Osman Zolan eşlik etti. Belediye önünde düzenlenen törende meydanda toplanan yaklaşık 300 kişiye seslenen Bakan Zeybekci, Ak Parti'ye en çok oy veren ilçede zeybek oynama sözünü yerine getirmeye geldiğini söyledi. Törenin ardından Bakan Zeybekci, milletvekilleri, başkan Zolan ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan ile birlikte zeybek oynadı.

TÜRK LİRASI'NDAKİ DEĞERLENMEYİ YORUMLADI

Ardından Çameli Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Zeybekci, Liranın değerlenmesiyle ilgili soruları yanıtladı. Bakan Zeybekci, seçimlerden önceki hafta sonuçları piyasaların algılamaya ve satın almaya başladığını belirterek, "Gerek faizlerdeki düşüşler, gerekse TL'nin değerlenmesiyle piyasalar hareketlenmişti. Türkiye'de milletin iradesinin ortaya çıkması siyasi istikrar devamının teyit edilmiş olması ekonomik göstergelere yansıdı. Biz ekonomimiz için TL'nin değerinin 2.15 ile 2.25 aralığının ülke için iyi olduğunu, Türk dış ticareti için iyi olduğunu altını çizerek söylemiştik. 2.15 ile 2.25 aralığı Türkiye'de ithalatı cazip olmaktan çıkarıcı, ihracatı ise teşvik edici bir etkisi olduğunu biliyoruz. Yapmış olduğumuz değişik rakamlarla ilgili yaptığımız değerlendirmelerde en iyi rakamın bu aralıkta olduğunu tespit ettik. Türkiye bunu satın aldı. Bu kur seviyesini satın aldı ve bu enflasyona da yansıdı. Bu maliyetlere de yansıdı. Biz bunu bir fırsat olarak değerlendirebilir pozisyondayız. İhracatta yüzde 10'luk bir artışı bekliyoruz. İhracatta 152 milyar dolardan 166 milyarı aşkın bir ihracatı hedefliyoruz. Bununla birlikte üretimde, tüketimde, istihdamda artış ve büyümede artış olarak bekliyoruz" dedi.

Ekonomi dünyasının yaptığı yorumların ekonomiye çok sürpriz bir şekilde etkisi olacağını ifade eden Zeybekci şunları söyledi: "Dış ticaret açığımızın beklenenden daha fazla daralacağını ve Türkiye'nin buradan çok fayda sağlayacağını göreceğiz. Dış ticaret açığının daralmasıyla, cari açıktaki yüzde 6,5 seviyesindeki 2014 hedefini belki de 6'nın da altına indiğini göreceğiz. İhracatın beklenenden fazla çıkması demek kullanılmayan kapasite ve hammaddelerin kullanılması, atıl duran tüm değerlerin katma değer haline dönüştürülmesiyle peşinde getireceği için cari açıkla ilgili olumlu şeyler söylüyoruz. Türkiye şu anda 30 mart itibariyle 2023 hedeflerine doğru gaza basmıştır. İnşallah 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Denizli Çameli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title