Haberler

Bakan Zeybekci: Yetimin Hakkına Tenezzül Edenin Elini Koparmak Boynumuzun Borcu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını, devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyorum onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını, devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyorum onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur. O uzanan elleri koparmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı'nın İl Danışma Meclisi Toplantısı Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Ali Ercoşkun, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Zeybekçi, çalon önünde çiçeklerle karşılanırken partililer sevgi gösterisinde bulundu. Bakan Zeybekci, Gezi olaylarıa, 17 ve 25 Aralık operasyonunu 'oyun' olarak nitelendirirken şöyle dedi:

"İstanbul'da ağaçlardan kopartılan o fırtınada Cumhurbaşkanımız Afrika gezisindeydi. O Afrika'da iken Başbakan Yardımcımız ' Taksim Platformu' denilen gösterilerde en önde gidenlere "Gelin ne istiyorsunuz?" denildi. Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç onlarla görüştü. Gazeteciler bunlara 'Neler talepler ilettiniz?' diye sordu. Talepleri; 3'üncü havaalanı, 3'üncü köprü, Körfez geçişi, nükleer santraller durdurulsun. ve sıralama devam ediyor. Hani sorun ağaçtı? Hani Taksim'di? O gösterilerde yaklaşık 150 yabancı uyruklu kişi gösterilerin odağında olan o kişiler yakalanarak sınır dışı edildi."

Zeybekci, Gezi olaylarında talep edilenler ile 17 Aralık'ta aynı şeylerin istendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Sonbahar gelene kadar tabii orası da bizim saflığımız, en yakınımızdaki örgüt iyi hazırlanmış. 17 ve 25 Aralık operasyonlarında bir savcı çıktı binlerce sayfa ve yaklaşık olarak 20 tane içine evrak doldurdukları suç duyurusunda bulundular. 1000 sayfanın üzerinde bir iddianame verildi. 1000 sayfalık iddianameyi yaklaşık 10 dakikada okuyan mahkeme bir karar verdi. Verilen kararda 'İsmi geçen kişi ve şirketlerin mal varlıklarının dondurulmasına, paralarına el konulmasına ve yasaklanmasına karar verildi' denildi. Bunlar; Nükleer santral inşaatında yer alan Türk şirketleri, 3'üncü hava alanı yapımındaki, Körfez geçiş projesini yapan Türk şirketleri ve 3'ncü köprüyü yapan Türk şirketleri."

Devletin bir kuruşuna tenezzül edenin ellerini koparmanın boyunların borcu olduğunu ifade eden Zeybekci, Mayıs ayındaki Gezi Protestosu'ndaki ile 17 Aralık'taki darbecilerin aynı şeyi; bu ülkeyi, geleceğini gasp etmeyi istediklerini söyledi. Bakan Zeybekçi, bir oyun, darbe ve tuzak hazırlandığını savunarak şöyle dedi:

"Ama Allah'ın ve milletin de bir tuzağı vardı. Hiç kimse AK Partililer'in karşısına geçip 'Yetimin, bu milletin, devletin hakkını ben koruyorum' demesin. Eğer ki insanız hep beraber içimizden biri bu ülkede yetimin, milletin hakkını, devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyorum onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur. O uzanan elleri koparmak bizim boynumuzun borcudur." - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Taksim Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title