Haberler

Bakan Zeybekci: Millet Tercihini Çoktan Yaptı

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, pazar günkü cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Allah'ın izniyle millet tercihini çoktan yaptı." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, pazar günkü cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Allah'ın izniyle millet tercihini çoktan yaptı. Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Cumhurbaşkanı seçim turları kapsamında Acıpayam ilçesinde Salih Tanyeri Parkı'nda vatandaşlarla sohbet eden Zeybekci, gurbetçi vatandaşlara oylarını kullanıp kullanmadıklarını sordu. Gurbetçilerin yarın akşama kadar Antalya ve Bodrum'da kullanabileceklerini hatırlattı.

Daha sonra Serinhisar'a geçen Zeybekci, burada partisinin düzenlediği mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminde milletin "hizmetkar başını" seçeceğini dile getiren Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu ülke 12 yılda 230 milyar dolardan 820 milyar dolarlara geldi, 30 milyar dolarlık ihracattan 157 milyar dolar ihracata geldi, dünyanın 17. büyük ekonomisi oldu, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi oldu. Yeter mi? Allah'ın izniyle hedef 2023, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyetin de ötesine geçerek dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olacağız. 2023'te Avrupa'nın ilk üç büyük ekonomisinden birisi olacağız, milli gelirde 25 bin doların da üstüne çıkacağız, ihracat 157 milyar dolardan 500 milyar dolara çıkacak. Geçen gün OECD rakamlarını açıkladılar. İspanya ve Kanada'yı geçmek üzereyiz."

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığına değinen Zeybekci, "Eğer CHP'den bir tane aday çıksaydı, o aday yüzde 35-40 oy alıp gelseydi, o genel başkan yerinde durabilir miydi, koltuğunu tutabilir miydi? Akıllı adam. Öyle bir şeye müsaade eder mi? Onun için CHP'li istemediler. MHP de akıllı. MHP'den bir aday çıksa da 35-40 oy alıp gelse genel başkan yerinde durabilir mi? İkisi de akıllı. Allah'ın izniyle millet tercihini çoktan yaptı. Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan."

Zeybekci, pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin başka bir Türkiye olacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Yeni dönemde dünya standartlarında iktidar ve iktidara talip olan bir muhalefet olacak inşallah, o günler başlayacak inşallah. Allah'ın izniyle yeni bir dönem başlıyor, yeni bir çağ açılıyor. Bu yeni çağ, bugün zaten rahatsız oldukları o, bu yeni çağın açılmasını istemiyorlar. Türkiye dünyanın en büyük havaalanını yapıyor, istemiyorlar. Türkiye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyor Marmara Denizi'nin üzerine, istemiyorlar. Türkiye'yi eski günlere döndürmek istediler. Allah'ın izniyle bu kayadan zerre toz koparamayacaklar."

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Acıpayam Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title