Haberler

Bakan Zeybekçi Van'da İşadamlarıyla Kahvaltıda Biraraya Geldi (2)

Zeybekci: TÜRKLERLE KÜRTLER ÖZ BE ÖZ KARDEŞTİR Sivil toplum örgütü ve iş adamlarıyla yaptığı toplantının ardından AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı 1'inci olağan genel kuruluna katılan ve burada konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin yaptığı çalışmalara değindi.

Zeybekci: TÜRKLERLE KÜRTLER ÖZ BE ÖZ KARDEŞTİR

Sivil toplum örgütü ve iş adamlarıyla yaptığı toplantının ardından AK Parti Tuşba İlçe Başkanlığı 1'inci olağan genel kuruluna katılan ve burada konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümetin yaptığı çalışmalara değindi. Zeybekçi, milletin hizmetkarı olduklarını, belirterek, "Birileri gibi 'Bu millet cahil millet' demeyiz. 'Dağdaki çobanla, profesör oyu aynı mı olacak?' demeyiz. Hala gezetelerin köşelerinde bangır bangır bağırıyor; Bu millet AK Partiyi tercih ettiği için, AK Parti'ye oy verenlere 'bidon kafalı' diyen insan hala yazı yazıyor ve hala itibar sahibi. Siyasette öne çıkmak önemlidir. Siyasette öne çıkarak 'evet bende varım' diyen gençlik önemlidir" dedi.

Sabah kentteki sivil toplum kuruluşu ve iş adamlarıyla bir araya geldiğini ve bazı değerlendirmelerde bulunduklarını dile getiren Zeybekçi, Van'ın şu anda içinde bulunduğu duruma üzüldüklerini belirtti Zeybekçi şöyle konuştu:

"6'ncı bölgede çok büyük yatırımlar varken Van'da maalesef durum daha kötü. Teşviklerle birlikte bölgedeki yatırım ve istihdam oranları yüzde 200 oranında artarken, burada yüzde 25 artmış. Bunlar Van'a yakışmıyor. 'Devlet yatırım yapmıyor, destek vermiyor' denilemez. Devlet her şeyi yapıyor. Ama yatırımcı gelmiyor. Geçen geldiğimde esnaflarla yaptığımız toplantıda başlarına bela olan durumları anlattılar. Tehditle yatırımın yapılmamasını, burada gelişmek isteyen esnafların üzerine nasıl çöküldüğünü anlattılar. Gençlerin, gelecekle ilgili hızla ilerleyen Türkiye içinde yer almalarını istemiyorlar. Farklı türkülerin okunmasını istemiyorlar. Bütün bölgeyi uçaklarla değil, araçlarımızla dolaştık. Ergani'de bir Mehmet amca vardı. Yakamdaki bayrağı göstererek, 'bu bayrak, bu devlet, bu vatan benim vatanım. Ama ruhunu aklını vicdanını bir yere satan insanlar var' dedi. Kardeşlerin arasını açmak isteyen kurgular var. Ama bunların hepsi bitiyor Allah'ın izniyle."

"BÖLDÜRMEYECEĞİZ, PARÇALATMAYACAĞIZ"

Türkler ile Kürtler'in öz be öz kardeş olduğunu ama insanların arasının açılmak istendiğini de belirten Zeybekçi, "Türkiye Cumhuriyeti devleti; bir Türk devletidir, bir Kürt devletidir, bir Arap, Sünni, Alevi, Şii devletidir. Bunun en güzel örneğini Selçuklu, Osmanlı koymuş ortaya. Bu örneği alanlar gitmiş 72 millet ve dini bir araya getirmişler 'Biz Amerikayız' diyor. Öyle bir millet de yok. 72 ayrı dine mensup olanlar bunu yapıyor. Ama aynı kıbleye dönerek 'Allah-u ekber' diyenlen bunu başaramıyor öyle mi? Bunu istemeyenleri biliyoruz. Burada fabrika olsun, insanlar yatırım yaparak, üretim yapsın istemiyorlar. Çünkü onlar yüzde 99 tenzih ederim ama arada birilerine maşa olmuş, özellikle 'Böl, parçala' diye ödeme yapılanlar var. Böldürmeyeceğiz, parçalatmayacağız. Aynı bayrağın aynı, Cumhuriyet'in altında kıyamete kadar birlikte yaşayacağız" diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içinde 2015'in 'Yeniden doğuş' yılı olacağını ve her alanda ilerleme kaydedileceğini anlatan Zeybekçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunu istemeyenler var. Neden istemiyorlar biliyor musunuz? 2002 yılında toplanan vergilerin tamamının yüzde 85'i faize ödeniyordu. Artık toplanan vergilerden sadece yüzde 15 faize ödeniyor. Buna da razı değiliz. Ama nereden nereye geldiğimiz anlaşılsın. Kavga burada. Hala vergilerden yüzde 85 alabilme hayaliyle yandıkları için birilerini maşa kiralıyorlar. Bu maşalar yetmedi, 17, 25 Aralık'taki diğer maşalarla Türkiye'yi darmadağın etmeye çalıştılar. Direk saldırdıkları yer ekonomiydi. Geçti artık, onlar bitti. Ödenen yüzde 15'i de layık olduğu yere getireceğiz. Milletin refahı için eğitim, sağlık için kullanacağız. Onlar onun için istemezler. Birileri daha dün birbirleriyle kanlı bıçaklıydılar ne oldu da şimdi birlikte hareket etmeye başladılar."

AK Parti hükümetleri döneminden önce Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın her yıl 20 katrilyon lira görev zararı açıkladığını, Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz'ın imzasıyla IMF'ye, Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nın kapatılması, Vakıflar Bankası'nın da satılması konusunda mektup yazıldığını anlatan Zeybekçi, şöyle devam etti:

"O gün 'Kapatılsın' denilen bankalarla ilgili verilen cevap 'One minute' ile verildi. Dönemin Başbakanı, 'Halk Bankası ve Ziraat Bankası'nı kapatmayacağız, Vakıflar Bankası'nı da satmayacağız' dedi. Bu bankalar olmasa ne olurdu memleketteki bankacılık hizmetleri? O günkü niyetlerini şimdi anlıyoruz. Görev zararları, AK Parti göreve geldiği andan itibaren tersine döndü ve bu bankalar hazineye ödedikleri vergiler hariç kar payı olarak 40 milyar aktardı. Onlar aynı şeyleri istiyorlar."

İleri demokrasi, hukuk, barış ve kardeşlik dediklerini ve çözüm süreci tamamlandığında Van'ın her alanda şahlanacağını, kimsenin buranın gelişimini durduramayacağını dile getiren Zeybekçi, Van'a olan ilgisinin çok yüksek olduğunu, bu amaçla bölgeye ayrı bir önem verdiğini kaydetti. Konuşmasının ardından kongre salonundan ayrılarak Eski Van Şehri'ndeki tarihi Hüsrevpaşa Camisi ve Van-Hakkari karayolu üzerindeki Tekstil Kent bölgesini ziyaret eden Zeybetçi, daha sonra uçakla İzmir'e gitti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziraat Bankası Ak Parti Tuşba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title