Haberler

Bakan Zeybekci Tezkereyi Değerlendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Meclis'te 298 oyla geçen tezkereyi değerlendirirken, "Tezkere kullanıldığında da inşallah kimsenin burnu kanamadan, orada bayrağımızın ve askerimizin görüntüsüyle bile oralara huzur ve güvenlik götüreceğiz. Oradaki insanların kaçarak yerlerinden olma zorlamalarının bitmesini temenni ediyoruz" dedi.

Bakanı Zeybekci, bayramı ailesi ve yakınlarıyla birlikte geçirmek için memleketi Denizli'ye geldi. Denizli Huzurevi'nde kalan yaşlıları ve Çocuk Yuvası'ın ziyaret eden Zeybekci, ardından Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun ile birlikte Asri Mezarlık'taki Şehitliğe gitti. Şehitlerin yakınlarının bayramını kutlayan Zeybekci, mezarlarına karanfil bıraktı. Zeybekci, şehitlik mezarlığında okunan duaların ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

TEZKEREYİ DEĞERLENDİRDİ

Bakan Nihat Zeybekci vatandaşların bayramını kutladığını belirterek, "Kurban Bayramı demek sevmek, paylaşmak, hoşgörü ve yaradana sığınmak demek. İslam aleminin üzerindeki tüm acıların, göz yaşlarının, zulümlerin bitmesini öncelikle cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. İslam alemi huzura kavuşsun. Bayram, hayırlara vesile olsun" dedi.

TBMM'nin iradesiyle tezkerenin Meclis'ten 298 kabul oyuyla geçtiğini hatırlatan Zeybekci, "Tezkere Meclis'ten Ak Parti ve MHP'nin oyuyla geçti. İnşallah tezkerede verilen yetkileri kullanmak nasip olmaz ama kullanılması gerekirse o bölgedeki ülkemizin hassasiyetlerini, milletimizin menfaatlerini, insanların can güvenliğini, oralardaki ülkelerin bütünlüğünü sağlayıcı şekilde tezkerede verilen yetkiler kullanılmak zorunda kalınabilir" dedi.

IŞİD saldırısı altındaki bölgelerde olağan üstü bir durum yaşandığını söyleyen Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tezkere kullanıldığında da inşallah kimsenin burnu kanamadan, orada bayrağımızın ve askerimizin görüntüsüyle bile oralara huzur ve güvenlik götüreceğiz. Oradaki insanların kaçarak yerlerinden olma zorlamalarının bitmesini temenni ediyoruz. Oralarda olağanüstü anlar ve günler yaşanıyor. Maalesef bölgeye musallat olan bir terör örgütü var. İslamiyetin tam tersine, insanların canlarıyla, mallarıyla, manevi değerleriyle ilgili huzursuzluk yaratıyor. İnşallah, her zaman olduğu gibi bu milletin gücü ve varlığı, sadece bu milletin görünmesi, askerin ve bayrağın görünmesi bile oralara huzur gelmesine yetecektir. Tezkere hayırlara vesile olsun." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

nurcan dalbudak Şükrü Kocatepe Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

title