Haberler

Bakan Zeybekci, Teröristin Bile Bir Gururu Olur (2)

Bakan ZEYBEKCİ: TERÖR İNSANLIK DIŞI BİR OLAYDIR Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Samsun Ekonomi Zirvesi Toplantısı'na katıldı.

Bakan ZEYBEKCİ: TERÖR İNSANLIK DIŞI BİR OLAYDIR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Samsun Ekonomi Zirvesi Toplantısı'na katıldı. Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın katıldığı toplantıda Samsun'un ekonomik durumu, potansiyelleri, ihracat hedefleriyle ilgili sunumlar yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 3 askerin saldırıda şehit olması olayıyla ilgili bu sabah yaptığı açıklamaları birilerinin yanlış anladığını dile getirdi. Bakan Zeybekçi, "Biz sorumluluğumuz ne pahasına olursa olsun bu kardeşlik coğrafyasında kardeşliği bozdurmayacağız. Ne pahasına olursa olsun bu hainlerin bu topraklarda yeri olmadığını onlara bir şekilde anlatacağız. Partimizin il danışma kurulu toplantısında söylediğimiz bir sözü birileri farklı şekilde anlamış. Bakın emanet başka bir şeydir. O yavrularımız orada emanettir. Emanet derken görevli olarak gitmiş savunmasız bir şekilde oradaki insanlara güvenerek savunmasız bir şekilde dolaşırken ihanete uğramışlar. Cinayete uğramışlar. Şehit olmuşlar. Onun için demiştim ki 'Teröristin bile, terörün bile bir kuralı vardır.' Bu sözümüzden şunu anlamışlar. 'Teröristler onurludur gururludur anlamışlar' Terör insanlık dışı bir olaydır. Terör insanlığın hiçbir vasfı ile bağdaşmaz. Ama eksilerden eşkiyalar varmış yol keserlermiş. Onların bile bir kuralı vardı. Onu demeye çalıştım" dedi.

Geçen yıl Anadolu'yu o coğrafyayı dolaştığını söyleyen Bakan Zeybekçi, "İnanın burnumuzun direği sızladı. Osmanlıdan Siirt, Batman, Hakkari, Şırnak, Van, Mardin Diyarbakır, bu coğrafya geceleri yolculuk yaptık insanlarla sohbet ettik gördük ki kardeşliğimiz sapasağlam duruyor. Gördük ki aynı vatan dediğimiz aynı toprakları aynı bayrağa gönül verdiğimiz aynı devlete tabi olduğumuz kardeşlerimizin kardeşlik projesine bu birlik ve beraberliğe ne kadar inandıklarını gördük. Ankara'ya döndüğümüzde dedim ki; ben PKK olsam bu oyunu bozarım. Bu kardeşlik projesini engellerim. Bu çözüm sürecini engellerim. Çünkü niyeti bu ülkeyi parçalamak olan hiç kimsenin bu projeye razı olması mümkün değil. Onun için bu coğrafyada hortlatılmak istenen şeyin altında yatan budur. Hain haindir. Hainliğini yapmaya devam edecektir. Ama biz bu birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız" diye konuştu.

Samsun'un coğrafi konumu ve ekonomik stratejik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, "Son dönemlerde artan satın alma gücüyle öne çıkan bir coğrafyanın ulaşmayla ilgili sıkıntılarımız var. Karayoluyla ilgili ulaşmada sıkıntılarımız var. Kafkaslar üzerinden ulaşmamız biraz zor. Balkanlar üzerinde ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Havayoluyla ulaşmakta hem pahalı hem de zaman ve dolaşım anlamında zorluklar yaşıyoruz. Ama son dönemde coğrafya ile olan görüşmelerimiz yani Rusya ile Türkiye'nin ilişkilerinde. Buradan şunu söyleyebilirim ama bizim tarafımızdan biz eminiz ama karşı taraftan bu işin nasıl sonuçlanacağından o kadar emin değilim. Ama şöyle bir akitleşmemiz var aramızda yani dedik ki Rus ekonomi bakanıyla yıl sonuna kadar Türkiye ile Rusya arasındaki ihracatın, ticaretin ve taşımacılığın önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Kararını verdik bu yönde teknik heyetlerimiz şu anda çalışıyor. Yaklaşık 70 milyar dolarlık ithalat yapan gıdada biz ancak 1.9 milyar dolarını yapıyoruz. Çok devasa bir pazarda en büyük sıkıntılardan bir tanesi tüm gıda ihraç ürünlerinin akreditasyonları, sertifikaları, raporları ile ilgili problem yaşıyoruz. Teklifimiz şuydu biz onların tüm labaratuar raporlarını ve sertifikalarını hiçbir karşı raporlama yapmadan tanıyalım. Onlarda bizimkini tanısın bunda mutabık kaldık. Arkadaşlarımız üzerinde çalışıyorlar" dedi.

Bakan Zeybekci toplantı sonrasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Yusuf Ziya Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Yılmaz İbrahim Şahin Hakkari Samsun Politika Güncel Haberler

title