Haberler

Bakan Zeybekci, Makam Otomobilini Değiştirdi (2)

CUMHURBAŞKANININ PROGRAMINA DEĞİNDİ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Denizli'deki programıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

CUMHURBAŞKANININ PROGRAMINA DEĞİNDİ Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Denizli'deki programıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Mitingle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten Zeybekci, 100 bin kişi katılımı hedeflediklerini belirterek, " Denizli'nin en kalabalık, güçlü mitingini yapmak gibi bir iddiamız var. Hazırlığımız o yönde. Hedef 5 sıfırlı 6 rakamlı bir sayıya ulaşmak. Cumhurbaşkanımızın saat 13.00 gibi Denizli'ye inmesini bekliyoruz. Ardından cuma namazı ve miting başlayacak" dedi.

İHRACATÇILARA YEŞİL PASAPORT

Resmi Gazete'de yayımlanan ihracatçılara yeşil pasaport konusuna değinen Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapılacak toplu açılış töreninde ihracatçılara ilk yeşil pasaportları verebileceğini söyledi. Zeybekci, şöyle dedi:

"Bugün Resmi Gazete'de yeşil pasaportla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yayımlandı. 17 bin civarında ihracatçımıza yeşil pasaport verilmesiyle ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Ekonomi Bakanlığı olarak biz de hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. İlk çalışmamızı Denizli üzerinde yoğunlaştırdık. Denizli'de 240 civarında ihracatçımıza yeşil pasaport verebilmek imkanımız ortaya çıkıyor. Örnek olarak burada yapacağız. Gerçek yeşil pasaportların ilk örneklerinin yarın Cumhurbaşkanımız tarafından işadamların verilmesini isteyeceğiz." Bakan Zeybekçi, son 3 yıllık performans ortalaması 1 milyondan 10 milyon arası olan şirketlere bir yeşil pasaport veriliyor. 10 milyondan 25 milyona kadar 2 pasaport, 25'ten 50 milyona 3 pasaport, 50 ile 100 arası 4 pasaport şeklinde düzenlememiz var.

En kısa sürede bir iki hafta içinde belli olur, isim isim verilir" dedi. Zeybekci, yarınki programda yeşil pasaportun ilk örneklerinin verilebileceğini söyledi. SİCİL AFFINDA BANKALARA UYARI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bankalara, sicil affıyla ilgili, kredi verirken işgüzar davranmamaları uyarısı yaptı. 2002'de bankacılık krizinden sonra Türkiye'nin 46 milyar dolar zarar ödediğini belirten Zeybekci, "Sicil affı diyoruz, insanların bir kez daha başlamasıyla ilgili bir imkan bir fırsat yaratmak istiyoruz. Siyasi iradenin, bu konudaki kararlılığını kendi yorumlarıyla başka yere götüren bankalarımız, banka yöneticilerimiz bu konuda dikkat etsinler. Bununla ilgili sorumlulukları olur. Bununla ilgili eğer benim vatandaşlarımdan, esnaflarımdan, ihracatçımdan, sanayiciden, üreticiden, turizmciden herhangi birinin bu sicil hakkında elde ettiği hakkı birilerinin işgüzarlığıyla kullanmaması durumu olursa bunun hesabını verirler. Şu anda hükümetimiz 250 milyar liralık kredi imkanı yarattı. Dün itibariyle bütün bankalarla protokoller imzalandı. Bu iş bitti. Bugüne kadar 70 milyar liralık bir kısmı kullanılmıştı. Bunları kullanılamaz hale getirirsek, yani hükümetimizin yaptığı bütün bu çalışmaları bir işgüzarlıkla ya da tedirginlikle bürokrasi dediğimiz bir anlayışla kullanılamaz hale getirilirse bunun hesabını sorarız. Bu konuda hiç kimsenin tereddüdü olmasın" diye konuştu.

"ZİYARET 'EVET' OYLARINI YÜKSELTECEK" AÇIKLAMASI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ege'de 'evet' oylarının Türkiye ortalamasına göre daha düşük olduğunu söyledi. Zeybekci, Ege'de, özelikle Denizli'de Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden sonra son iki üç hafta içinde evet oylarının yukarıya doğru hareketini göreceğiz. Ama Türkiye genelinde millet ülkenin geleceği ve menfaati için yakaladığı fırsatı kaçırmayacak. Evet'in oldukça güçlü seviyede olacağına inanıyorum. Ekonomi Bakanı olarak ben hiçbir zaman gerek kurla ilgili gerek aritmetik değer olan şeylerle ilgili oran olarak toto oynamadım. Ege ortalaması Türkiye ortalamasından biraz düşük. Ama hedefimiz biz Denizli olarak Türkiye ortalamasını geçeceğimize inanıyorum. Denizli isterse bunu yapar" dedi. 1 MİLYAR LİRALIK 112 YATIRIMIN AÇILIŞINI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de yarın yapılacak toplu açılış töreninde 1 milyar lira tutarındaki 112 kamu yatırımının açılışını gerçekleştirecek. Erdoğan, 18 okul, toplam 750 öğrenci kapasiteli 4 pansiyon ve yurt, Otistik Çocuklar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi, toplam 231 yataklı 3 devlet hastanesi ve 2 sağlık hizmetleri istasyonu, çeşitli kamu kurumlarına ait 1 bölge, 7 il ve ilçe hizmet binaları, bir ilçe adalet sarayı, 1 gölet, 3 köprü, 1 kavşak, 1 huzurevi, 1 engelsiz yaşam, bakım ve rehabilitasyon merkezinin açılışını gerçekleştirecek.

Ramazan ÇETİN- Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Denizli Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title