Haberler

Bakan Zeybekci İhracatçılarla Bir Araya Geldi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçılarla bir araya gelerek, 2023 yılı ihracat hedeflerini ve ihracatçıların sorunlarını görüştü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ihracatçılarla bir araya gelerek, 2023 yılı ihracat hedeflerini ve ihracatçıların sorunlarını görüştü.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başkanlığında, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, başkanvekilleri ve 14 sektördeki 32 ihracatçı birliği başkan ve yardımcılarının katılımıyla, 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşılması için yol haritasının gözden geçirildiği, ihracatçıların mikro düzeydeki sorunlarının dahi masaya yatırıldığı ve bu çerçevede çözüm önerilerinin detaylı olarak tartışıldığı toplantıların ikincisi gerçekleştirildi.

Bakan Zeybekci yaptığı açıklamada, ilk toplantının 22 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "23 Haziran 2014 günü ikincisini gerçekleştirdiğimiz toplantımıza tarım, ormancılık, mücevherat, çimento ve toprak ürünleri, madencilik ve otomotiv sektörlerinin en üst düzey temsilcileri katıldı. İhracatçılarımızın dile getirdiği tüm hususlar ve sorunlar, Bakanlığımız ile birlikte ihracatımız ve ihracatçımız için aynı istikamette yakın işbirliği halinde çalışmakta olduğumuz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Eximbank yetkilileri ile birlikte ayrıntılı olarak ve tüm yönleri ile değerlendirildi ve en kısa sürede gerekli çalışmalar yapılacak ve sonuçlandırılacak şekilde çözüm önerileri ele alındı" dedi.

Toplantıda her bir sektörü makro ve mikro düzeyde analiz edildiğini belirten Bakan Zeybekci, sektöre özgü koşulların, küresel gelişmelerin, ülkedeki üretim kabiliyetlerinin ve hedef pazarlardaki önemli gelişmelerin titizlikle incelendiğini kaydetti. Bakan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Bu bağlamda, vergi oranları ve enerji maliyetlerinin ihracatçımızın rekabet gücüne etkisini, yıl içerisinde gerçekleşen don olaylarının tarım sektörlerinde ihracata tesirini, tarıma dayalı sanayi üretim ve ihracatında hammadde kaynaklı sorunları, Ar-Ge, tasarım ve inovasyonun ve bu yöndeki desteklerin önemini, Dahilde İşleme Rejimi uygulamalarını, ihracat destek programları ve yatırım teşvik uygulamaları ile ilgili beklentiler ve önerileri, cari işlemler açığını düşürmek maksadıyla alınabilecek tedbirleri, pazara giriş engellerinin ve ticaret politikası önlemlerinin güncel durumunu ve sektörlere etkisini, hammadde tedarikinde dışa bağımlılıktan kaynaklanan sorunları, gümrük, maliye, sosyal güvenlik ve çevre ile ilgili mevzuattan kaynaklanan güçlükleri ve çözüm önerilerini tüm detayları ile değerlendirdik. Ayrıca, 2023 yılı ihracat perspektifimiz çerçevesinde ihracatımızın mevcut durumu, karşılaşılan diğer sorunlar, dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelerin ihracatımıza etkilerinin neler olabileceği ve alınması gereken önlemleri de belirleyerek sonuç odaklı bir çalışmayı tüm günün sonunda ortaya koyduk.

Eli taşın altında olan ve ülkemizin ihracatını bir kuruş artırmak için gecesini gündüzüne katan ihracatçılarımızla kısa orta ve uzun vadede alınması gereken önlemleri, uygulamaya konulması gereken hususları değerlendirerek, onların önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik başarılı bir çalışmayı tamamladık. 2014 yılı orta vadeli program hedefi olan 166,5 milyar dolar ihracatın yolundaki engelleri kısa vadede nasıl aşabileceğimiz hususunda ihracatçılarımızın görüş ve önerilerini aldık.

Biliyoruz ki son 10 yılda ihracatını 4 kat artıran Türkiye'nin hedefi ihracat kompozisyonu içerisindeki yüksek teknoloji ürünlerinin payını artırmak suretiyle 2023 yılında 500 milyar dolar mal ihracatı gerçekleştirmektir. Çalışmalarımız, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İhracatçı Birlikleri ve ilgili kamu kurumlarıyla koordineli olarak bu hedeften en ufak bir şaşma olmadan sabır ve azimle sürdürülecektir." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Maliye Bakanlığı Mehmet Büyükekşi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title