Haberler

Bakan Zeybekci'den İlginç Kadınlar Günü Mesajı

Güncelleme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ne zaman Dünya Kadınlar Günü en güzel şekilde kutlanacak biliyor musunuz?. Kadın kollarının kaldırıldığı gün." dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de katıldığı törende yaptığı konuşmada, "Ne zaman Dünya Kadınlar Günü en güzel şekilde kutlanacak biliyor musunuz? Bizim ülkemizde bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında, tüm sivil toplum örgütlerinde kadın kollarının kaldırıldığı gün... Siyasi partilerde erkek kolları var mı ki kadın kolları olsun?" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli İhracatçılar Birliği tarafından Mardin ve Şırnak'de kurulacak olan konfeksiyon atölyesine gönderilmek üzere hazırlanan 43 dikiş makinesinin yola çıkması için düzenlenen törene katıldı. DENİB binasında düzenlenen törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ile çok sayıda davetli katıldı.

Şırnak'ta kurulacak olan tekstil atölyesine 21, Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde kurulacak olan tekstil atölyesine de 22 dikiş makinesi gönderildiği öğrenildi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, törende yaptığı konuşmada Denizli'den gönderilen dikiş makinelerinin büyük önemi olduğunu belirterek, "Bizim bu bölgede mutlaka altyapı oluşturmamız lazım. Bu olmadığı sürece, buralarda iklimi olgunlaştırmadığınız sürece, teşvik ettiğimiz alanların zeminini oluşturmadığınız ve eğitimini vermediğimiz sürece bırakın 6. bölgeyi, 66. bölge bile olsa bazı şeyler olmaz. Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde kümeleşme ve meslekleşme olmalıdır. Meslek edinmiş eleman bulmak oralarda son derece zor. Şu anda attığımız adım son derece önemli. Konfeksiyon atölyeleri bölgede eminim yüzlerce gence meslek öğretecek ve onlar geleceğe güvenle bakacak. Çocuklarımızın çocuk yaşta evlendirilmelerine zorlanmasını da belki bu şekilde engelleyebiliriz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle tüm kadınların Kadınlar Günü'nü kutlayan Zeybekci, ilginç bir mesaj verdi. Kadınlar Günü'nü kutlamanın çok güzel olduğunu ifade eden Zeybekci, "Her zaman söylüyorum. Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak güzel bir şey. Tüm dünya kutluyor. Ama ne zaman Dünya Kadınlar Günü en güzel şekilde kutlanacak biliyor musunuz? Bizim ülkemizde bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarında, tüm sivil toplum örgütlerinde kadın kollarının kaldırıldığı gün Kadınlar Günü daha güzel kutlanacak. Siyasi partilerde erkek kolları var mı ki kadın kolları olsun? Nereden başladığımızı da tabii unutmamak lazım. Kadınlarımızın ticaret ve siyasi hayatına, bilim hayatına katılımları ile ilgili sıfır noktadan buralara geldik. Birçok alanda kadınlarımız erkekleri geçmiş durumda. Siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz dünyanın birçok modern ülkesinde olduğu gibi kadın kollarını zamanla iptal edecek. O zaman Kadınlar Günü daha anlamlı kutlanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dikiş makineleri TIR'lara yüklenerek yola çıkarıldı. Daha sonra ise Ayşegül Koyuncu tarafından açılan ve Buldan bezinden hazırlanan 'Eksik Etek' isimli serginin açılışı yapıldı.

Bakan Zeybekci daha sonra Aydın'a hareket etti. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Denizli Şırnak Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title