Haberler

Bakan Zeybekci'den CHP'ye Mazot Eleştirisi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim bildirgesinde mazotun fiyatını 1 lira 50 kuruştan 1 lira 80 kuruşa çıkarmasını eleştirerek, bunun samimiyetsizlik olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim bildirgesinde mazotun fiyatını 1 lira 50 kuruştan 1 lira 80 kuruşa çıkarmasını eleştirerek, bunun samimiyetsizlik olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Çevre Yolu Honaz Tüneli'nde incelemelerde bulundu. İnşaat alanında bir süre gezen Bakan Zeybecki'ye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda daire müdürü katıldı. Öğle yemeğini de şantiye alanında kurulan alanda yiyen Bakan Zeybekci işçilerle de sohbet etti. 116 milyon TL'ye malolacak ve İzmir ile Antalya yolunu birbirine bağlayacak olan tünelin 2017'nin sonunda biteceği kaydedildi.

CHP'NİN MAZOT VAADİNE ZAM YAPMASI SAMİMİYETSİZLİK

Gezi sırasında gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP'yi eleştirdi. Zeybekci, "Bir partinin ağırlığı olması lazım. Siyasi partilerin seçim bildirgelerini ben inceliyorum. 7 Haziran seçimlerinde CHP'nin çiftçiye mazotu 1 lira 50 kuruşa verme vaadi vardı. Haziran ayında mazot 4 lira 10 kuruştu. Şimdi ise 3 lira 90 kuruş. Yüzde 5 oranında bir ucuzlama olmuş. CHP'nin çiftçiye vereceği mazot fiyatı ise 1 lira 80 kuruşa çıktı. Yüzde 20 zam geldi. İkisinden biri yanlış. Burada söz konusu olan şey samimiyetsizlik. İnsanları ciddiye almıyorlar. İnsanların seçim dönemlerinde zayıf olduğu alanlarla ilgili zafiyetleri suistimal ediyorlar. Biz AK Parti hükümeti olarak gerekli bir çok destek veriyoruz. Ben CHP'nin seçim bildirgesindeki ekonomi kısmını siyaset açısından şanssızlık olarak görüyorum" dedi.

DIŞ TİCARET DENGESİNDE TARİHİ BİR YERE GİDİYORUZ

Yıl sonu ihracat ve ithalat rakamları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Zeybekci, "Biz ihracattaki düşüşü minimize etmek, ithalattaki düşmeyi de maksimum seviyeye çıkarmak istiyoruz. Eylül ayı itibariyle ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 75'i geçti. Dış ticarette tarihi bir zirveye yani dengeye doğru gidiyoruz. Bu ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bizim öngörülerimiz sürekli doğru çıktı. Yılsonu ihracatımızda geçen seneye göre yüzde 6-7 aralığında bir düşüş bekliyoruz. İthalatta da yüzde 17 civarında bir düşme öngörmekteyiz. Biz bunun başarı olduğunu düşünüyoruz"diye konuştu.

TÜRK EKONOMİSİ İNSANLARI ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDECEK

Türk ekonomisinin kesinlikle kırılgan olmadığını ve iyi durumda olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazıları Türk ekonomisinin şaşırtıcı bir şekilde direnç gösterdiğini söylüyor ki bu onların ne kadar Türk ekonomisinden ayrı olduğu gösteriyor. Onlar şaşırmaya devam edecek. Dostlarımız da kötü niyetli olanlar da şaşırmaya devam edecektir."

Bakan Zeybekci ayrıca Ahmet Hakan'a darp edenlerin AK Partili olmaları durumunda hemen partinde atılması gerektiğini belirterek, AK Parti'nin bu tarz olaylarla işi olmayacağını söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Denizli Honaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title